Νέα μέτρα ανακοινώνει ο Χαρδαλιάς -Τα περίπτερα θα κλείνουν από τις 12:00 τη νύχτα

Nέα μέτρα έδειξε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη σημερινή του παρουσία στη Βουλή.

Ο κ. Χαρδαλιάς εμφανίστηκε καθησυχαστικός ως προς το ενδεχόμενο επιβολής νέου lockdown (το είχε άλλωστε ξεκαθαρίσει ο πρωθυπουργός στο μήνυμά του χθες), μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, και εξήγησε ότι υπάρχουν άλλα μέτρα στη φαρέτρα.

«Είμαστε μακριά από ένα lockdown», είπε και πρόσθεσε: «Έχουμε πολλά ακόμα μέτρα πριν από ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Για παράδειγμα, η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους ή πιθανόν μέτρα για ηλικιακές ομάδες άνω των 65 ετών. Και αυτό όμως θα το δούμε με βάση τα στοιχεία της συγκεκριμένης στιγμής».
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ενημέρωση των 6:00 μ.μ., μαζί με τον καθηγητή Γκίκα Μαγιορκίνη και τον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, ο Νίκος Χαρδαλιάς θα ανακοινώσει νέα μέτρα για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού στην Αττική, όπου και εστιάζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα.

 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ανακοινώσει ότι περίπτερα, κάβες και καταστήματα ψιλικών θα κλείνουν 12:00 τα μεσάνυχτα με 5:00 τα ξημερώματα. Σκοπός του μέτρου να μην πωλείται αλκοόλ, ώστε να περιοριστούν τα φαινόμενα συνωστισμού στις πλατείες, όπου μαζεύονται νεαροί με το που κλείνουν τα καταστήματα.

Το μέτρο αυτό προτιμήθηκε έναντι της απαγόρευσης πώλησης αλκοόλ στα περίπτερα, καθώς θεωρήθηκε ότι θα υπήρχαν δυσκολίες ως προς τους ελέγχους.

Αναμένεται ακόμη να ανακοινώσει ότι το delivery τo πρωί θα ξεκινά στις 5:00 και όχι στις 7:00, δηλαδή δύο ώρες νωρίτερα.

Στη φαρέτρα της κυβέρνησης υπάρχουν και άλλα μέτρα, όπως άλλωστε τα περιέγραψε και ο Νίκος Χαρδαλιάς στη Βουλή, ωστόσο ακόμη δεν κρίνεται ότι πρέπει να εφαρμοστούν.

Μοίρασε το άρθρο!