Νέα έρευνα: Είναι πιθανό οι έγκυες γυναίκες να μεταδώσουν τον κορονοϊό στο μωρό τους

Νέα έρευνα των επιστημόνων επισημαίνει ότι είναι πολύ πιθανό οι έγκυες γυναίκες με κορονοιό να μεταδώσουν την ασθένεια στο μωρό τους. Οι ερευνητές επικεντρώθηκαν σε 31 έγκυες που νοσηλεύονταν με Covid-19 και εντόπισαν τον ιό στον πλακούντα, στον ομφάλιο λώρο, στον κόλπο μιας γυναίκας αλλά και το μητρικό γάλα. Εντόπισαν επίσης αντισώματα της Covid-19 στον ομφάλιο λώρο, σε πολλές γυναίκες, καθώς και σε δείγματα του γάλακτος.

 Ο Κλαούντιο Φενιτσία, του Πανεπιστημίου του Μιλάνου, ο βασικός συγγραφέας της μελέτης, ανέφερε ότι τα αποτελέσματα υποδηλώνουν ότι είναι μια πιθανή ενδομήτρια μετάδοση του ιού. «Δεδομένου του αριθμού των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί σε όλον τον κόσμο, ο αριθμός των γυναικών που μπορεί να πληγούν θα μπορούσε να είναι πολύ υψηλός», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Να σημειωθεί πάντως ότι κανένα από τα μωρά που γεννήθηκαν κατά την περίοδο που ήταν σε εξέλιξη η μελέτη δεν βρέθηκε θετικό στον ιό SARS-CoV-2. «Μολονότι είναι δυνατή η μετάδοση εντός της μήτρας, είναι ακόμη πολύ νωρίς για να εκτιμήσουμε πραγματικά τον κίνδυνο και τις πιθανές συνέπειες», πρόσθεσε.

Μοίρασε το άρθρο!