Μόσιαλος: Μάσκες και τήρηση αποστάσεων δεν προσφέρουν απόλυτη προστασία από τον κορονοϊό

Την αποτελεσματικότητα της χρήσης μάσκας, της προστασίας ματιών και της φυσικής απόστασης στον περιορισμό της μετάδοσης του κορωνοϊού παρουσιάζει σε γράφημα που ανάρτησε στα social media πολιτικής της Υγείας στη Σχολή Οικονομικών του Λονδίνου (LSE), Ηλίας Μόσιαλος.

Ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στους διεθνείς οργανισμούς για τον κορωνοϊό στην ανάρτησή του στο Facebook παραθέτει μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις που προσφέρουν προστασία ως προς την λοίμωξη ή τη μετάδοση της νόσου Covid -19.

Η ανάρτηση με το γράφημα του Ηλία Μόσιαλου
Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται στο σχετικό γράφημα που παρουσίασε, η φυσική απόσταση αν δεν τηρείτε στο 1 μέτρο το ποσοστό μετάδοσης είναι 12,8%, ενώ πάνω από ένα μέτρο απόσταση το ποσοστό μετάδοσης μειώνεται στο 2,6%.
Χωρίς της χρήση μάσκας το ποσοστό μετάδοσης είναι στο 17,4%, ενώ με τη χρήση μάσκας μειώνεται στο 3,1%. Με την προστασία ματιών το ποσοστό μετάδοσης είναι στο 5,5%, ενώ χωρίς προστασία ματιών ανεβαίνει στο 16%.

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Μόσιαλος ακόμα και όταν εφαρμόζονται ορθά, ακόμα και όταν χρησιμοποιούνται συνδυαστικά, οι παραπάνω μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις δεν προσφέρουν απόλυτη προστασία ως προ τη λοίμωξη τη μετάδοση της νόσου Covid 19. Άλλα μέτρα προστασίας, όπως η υγιεινή των χεριών, επιβάλλεται να χρησιμοποιούνται για να μειωθεί η μετάδοση.

Η ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου

Μοίρασε το άρθρο!