Μπουρλά: Ίσως χρειαστεί και τρίτη δόση για τους εμβολιασμένους

Στην πιθανότητα να χρειάζεται και τρίτος εμβολιασμός στάθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, εξαιτίας των μεταδοτικών μεταλλάξεων κορονοϊού που κυκλοφορούν και ταλανίζουν ολόκληρο τον πλανήτη. Όπως μεταδίδει το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC, ο κ. Μπουρλά τόνισε ότι «είναι πιθανό οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες να χρειαστούν και μία τρίτη ενισχυτική δόση του εμβολίου μέσα σε 12 μήνες».

 

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό να προστατέψουμε την ομάδα ανθρώπων που μπορεί να είναι ευπαθείς στον ιό», δήλωσε σε συζήτηση που φιλοξενήθηκε από το δίκτυο CNBC ο κ. Μπουρλά, συμπληρώνοντας ότι τα εμβόλια θα βοηθήσουν στην καταπολέμηση των εξαιρετικά μεταδοτικών μεταλλάξεων.

 “Ρεαλιστική η επιστροφή στη φυσιολογική ζωή το φθινόπωρο”

Ρεαλιστική θεωρεί την επιστροφή στη φυσιολογική ζωή στα τέλη του φθινοπώρου, ο Άλμπερτ Μπουρλά.

“Ο κορονοϊός θα γίνει σαν ένα είδος γρίπης. Θα εμβολιαστούμε και θα ζήσουμε όσο το δυνατόν πιο φυσιολογικά. Το εμβόλιο των εταιρειών Biontech-Pfizer είναι 97% αποτελεσματικό και βοηθά επίσης στην καταπολέμηση των ιδιαίτερα μεταδοτικών γνωστών παραλλαγών του ιού Sars-Cov-2 που οδηγούν σε σοβαρές ασθένειες. Εάν υπάρξουν νέες μεταλλάξεις, αυτές θα μπορούσαν να καταπολεμηθούν γρήγορα με περαιτέρω εξελίξεις του εμβολίου mRNA”, τόνισε ο Μπουρλά.

“Αυτή η τεχνολογία, η οποία χρησιμοποιείται για πρώτη φορά, επιτρέπει την κατά πολύ ταχύτερη ανάπτυξη εμβολίων σε σχέση με το παρελθόν: Μπορούμε να αντιμετωπίζουμε πολύ γρήγορα οποιαδήποτε παραλλαγή του ιού”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος (CEO) της Pfizer.

“Κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2021, οι δύο εταιρείες (Biontech και Pfizer) θα παραδώσουν 250 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τετραπλάσιες σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο”, υποσχέθηκε ο Μπουρλά.

“Σε λίγους μήνες, ο αριθμός των δόσεων δεν θα είναι πλέον πρόβλημα, Θα υπάρχει επάρκεια εμβολίων”, αναμένει ο Άλμπερτ Μπουρλά.

Το εμβόλιο κατά της Covid-19 των Pfizer και BioNTech, που σήμερα είναι ένα από τα πιο ακριβά μεταξύ αυτών που πωλούνται, δεν είναι πιο δαπανηρό από ένα γεύμα και θα διατεθεί χωρίς οικονομικό κέρδος σε φτωχές χώρες, ειδικά στην Αφρική.

“Στην Ευρώπη, το εμβόλιο κοστίζει όσο ένα γεύμα, αντιθέτως στην Αφρική το εμβόλιο πωλείται στο κόστος του προκειμένου να αποφευχθούν οικονομικά εμπόδια στον εκτεταμένο εμβολιασμό του πληθυσμού”, πρόσθεσε.

“Τα εμβόλια έχουν ανεκτίμητη τιμή. Σώζουν ανθρώπινες ζωές, επιτρέπουν να ανοίξουν ξανά οι οικονομίες, αλλά εμείς τα πουλάμε στην τιμή ενός γεύματος”, επέμεινε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοίρασε το άρθρο!