ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2018: Αδιανόητο φινάλε – Απέφυγε το… χαρακίρι με ανατροπή και «buzzer-beater» το Βέλγιο!

Τι άλλο θα δούμε σε αυτό το Μουντιάλ;

Το Βέλγιο φλέρταρε με τον αποκλεισμό, καθώς βρέθηκε να χάνει με 2-0 από την Ιαπωνία, όμως όχι μόνο κατάφερε να ισοφαρίσει, αλλά πήρε και τη νίκη με 3-2 χάρη σε γκολ του Τσαντλί στην τελευταία φάση του αγώνα!

Το ματς

Οι Βέλγοι μπήκαν μουδιασμένοι και οι Ιάπωνες ιδιαίτερα διαβασμένοι στην αναμέτρηση. Παρά το γεγονός ότι το Βέλγιο είχε την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων, αδυνατούσε να φτάσει με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή και ουσιαστικά μόνο δύο καλές στιγμές σε σουτ του Λουκάκου (17’, κόντρα και κόρνερ) και του Αζάρ (31’, απόκρουση του Καβασίμα). Αντίστοιχα η Ιαπωνίααπείλησε σε αντεπιθέσεις, αλλά τόσο ο Ινούι στο 31’ όσο και ο Οσάκο στο 44’ δεν έκαναν τα ανάλογα τελειώματα από ευνοϊκές θέσεις.

Στο 49’ ο Αζάρ είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει για το Βέλγιο, όμως «σημάδεψε» το δοκάρι με ωραίο σουτ στην κίνηση και αντί για το 1-1… έγινε το 2-0!

Στο 52’ ο Ινούι έπιασε τρομερό σουτ εκτός περιοχής και έδωσε προβάδισμα δύο γκολ στην Ιαπωνία, με το Βέλγιο να βρίσκεται στα… σχοινιά!

Ωστόσο, οι Βέλγοι κατάφεραν να αντιδράσουν γυρνώντας από την… κόλαση. Στο 69’ ο Βερτόνχεν πέτυχε ένα εντυπωσιακό, αλλά και τυχερό γκολ, αφού «κρέμασε» με κεφαλιά από πολύ δύσκολη θέση τον Καβασίμα και στο 74’ η «χρυσή» αλλαγή των Βέλγων, ο Μαρουάν Φελαϊνί ισοφάρισε με κοντινή κεφαλιά από σέντρα του Αζάρ.

Οι Βέλγοι πίεζαν, όμως έπεσαν πάνω στον εντυπωσιακό Καβασίμα, που έκανε απίστευτη διπλή επέμβαση κεφαλιές του του Τσαντλί και Λουκάκου στο 86’. Εκεί που όλα έδειχναν ότι το ματς θα οδηγηθεί στην παράταση, οι Βέλγοι «χτύπησαν» με ακόμα μια αλλαγή.

Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ στο τελευταίο λεπτό του αγώνα το Βέλγιο ξεχύθηκε στην αντεπίθεση. Ο Μενιέ γύρισε την μπάλα από τα δεξιά, αυτή πέρασε από τον Λουκάκου κατέληξε στον Τσαντλί, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα τον Καβασίμα και έκανε το τελικό 3-2 στο 94’!  

Μετά την αγωνιώδη αποψινή του πρόκριση το Βέλγιο θα κοντραριστεί στα προημιτελικά με τη Βραζιλία, η οποία νίκησε νωρίτερα το Μεξικό με 2-0.

Οι συνθέσεις:

Βέλγιο (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Αλντερβάιρλεντ, Βερτόνγκεν, Κομπανί, Μενιέ, Καράσκο (65′ Τσαντλί), Βίτσελ, Ντε Μπρόινε, Αζάρ, Μέρτενς (65′ Φελαϊνί), Λουκάκου

Ιαπωνία (Ακίρα Νισίνο): Καβασίμα, Σότζι, Καραγκούτσι (81′ Χόντα), Σακάι, Γιοσίντα, Χασέμπε, Σιμπασάκι (81′ Γιαμαγκούτσι), Ναγκατόμο, Καγκάβα, Ινούι, Οσάκο.

 

 

Μοίρασε το άρθρο!