Μικρή Βενετία, η πιο ρομαντική γειτονιά της Μυκόνου [εικόνες]

Εκεί, που ακριβώς σκάει το κύμα και κάθε γωνιά μυρίζει αλμύρα, υπάρχουν σπίτια με ξύλινα μπαλκόνια που μοιάζουν να έχουν αναδυθεί από το νερό. Η Μικρή Βενετία της Μυκόνου, είναι ένα ξεχωριστό μέρος του νησιού.

Δεν έχει χαρακτηριστεί άδικα στολίδι της Μυκόνου, καθώς όποιος βρεθεί εκεί μαγεύεται από το τοπίο. Αυτή η μαγεία «τύλιξε» και το travel app, Twisper, το οποίο αφιερώνει άρθρο του στη Μικρή Βενετία, ως η πιο ρομαντική γειτονιά του νησιού.

Φωτογραφίες: Μικρή Βενετία, το «μπαλκόνι» της Μυκόνου
«Ασπρισμένα κτίρια και σπίτια που βρίσκονται αιώνες μπροστά στη θάλασσα και στέκονται κυριολεκτικά στην άκρη της. Μπορείτε να δείτε το χρώμα τους να ξεφλουδίζει μετά από χρόνια έκθεσης στα στοιχεία της φύσης, όπως ο σκληρός ήλιος του Αιγαίου και τα θαλάσσια κύματα που εκτοξεύονται στους τοίχους τους», γράφει ο αρθρογράφος Julian Canlas.

Τραπέζια στη Μικρή Βενετία

Μικρή Βενετία

«Φυσικά, η Μικρή Βενετία είναι επίσης ένα hotspot για νέους ταξιδιώτες που θέλουν να ζήσουν τη νυχτερινή ζωή της Μυκόνου. Πολλά από αυτά τα σπίτια έχουν πλέον μετατραπεί σε μικρά μπαρ, όπου μπορείτε να πιείτε ούζο με μια πιατέλα μεζέ», αναφέρει μεταξύ άλλων, προτείνοντας το Semeli the Bar, όπου μπορείτε να απολαύσετε brunch και απογευματινά κοκτέιλ, το Scarpa με την υπέροχη θέα και το Caprice, ένα από τα παλαιότερα μπαρ στη Μικρή Βενετία και σερβίρει υπέροχα κοκτέιλ.

Τα σπίτια της Μικρής Βενετίας στο ηλιοβασίλεμα

Χρώματα ηλιοβασιλέματος
Σύμφωνα με το mykonostour, η Μικρή Βενετία άρχισε να χτίζεται από τα μέσα του 18ου αι. και ήταν οι οικίες πλουσίων εμπόρων και καπεταναίων. Τα σπίτια βρέχονται από το κύμα και γι’ αυτό πήρε το συγκεκριμένο όνομα, λόγω της ομοιότητας του με τη Βενετία.

Η Μικρή Βενετία είναι ένα από τα πιο ειδυλλιακά σημεία της Μυκόνου, καθώς το ηλιοβασίλεμα εκεί δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια. Οταν ο ήλιος δύει, το φως αγκαλιάζει τα χρωματιστά σπίτια και οι εικόνες δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο.

Η θάλασσα στη Μικρή Βενετία της Μυκόνου

Η Μικρή Βενετία, ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία της Μυκόνου

Μοίρασε το άρθρο!