Με click away από Σεπτέμβριο τα ψώνια για τους ανεμβολίαστους;

Σύμφωνα με πληροφορίες, την επιστροφή του click away για τις αγορές στα καταστήματα και στα εμπορικά κέντρα μελετά το οικονομικό επιτελείο για όσους είναι ανεμβολίαστοι, προκειμένου να λειτουργήσει ως κίνητρο για να εμβολιαστούν και ως προνόμιο για όσους το έχουν πράξει ήδη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN TV, το σενάριο έχει πέσει στο τραπέζι του υπουργείου Ανάπτυξης, αλλά δεν έχει «κλειδώσει» ακόμη, καθώς η κυβέρνηση περιμένει να δει την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων στο τέλος Αυγούστου. Σε κάθε περίπτωση στόχος είναι να βρεθεί και για το λιανεμπόριο, μια φόρμουλα αντίστοιχη με αυτήν που εφαρμόζεται στην εστίαση. 

Αν συμβεί αυτό, τότε οι ανεμβολίαστοι θα πραγματοποιούν τις αγορές τους μόνο με click away και e-shopping καθόλη τη διάρκεια του χειμώνα. Από την καθολική απαγόρευση θα εξαιρούνται τα σούπερ-μάρκετ και τα ανοικτά εμπορικά κέντρα.

Το σενάριο του click away για τους ανεμβολίαστους επιβεβαίωσε την Παρασκευή 23/7 και ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε πως υπάρχουν σκέψεις οι ανεμβολιάστοι να μην έχουν δικαίωμα να μπουν στο κατάστημα για τα ψώνια τους από το φθινόπωρο.

Τα λειτουργικά προβλήματα

Ωστόσο η επαναφορά του click away για τους ανεμβολίαστους, στα πρότυπα του μοντέλου της εστίασης, αναμένεται να δημιουργήσει προβλήματα στους ίδιους τους καταστηματάρχες. Ενώ θα πρέπει να κάθονται στην πόρτα και να ελέγχουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού των πελατών τους, ή να παραδίδουν τα εμπορεύματα που έχουν αγοραστεί με τη μέθοδο του click away, θα πρέπει να εξυπηρετούν και τους αγοραστές που θα βρίσκονται εντός του καταστήματος.

Πολλοί έμποροι φοβούνται πως η εφαρμογή του μέτρου θα οδηγήσει σε πτώση του τζίρου τους, καθώς ένας στους δύο καταναλωτές είναι ανεμβολίαστοι. Επομένως, θα δυσκολεύονται να πραγματοποιούν αγορές, όπως συνέβη και με το lockdown του περσινού χειμώνα.

Υπενθυμίζεται ότι, μόνο για πλήρως εμβολιασμένους και για νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο με κορονοϊό λειτουργεί πλέον η εστίαση και δη τα εστιατόρια, τα κέντρα διασκέδασης, κλαμπ, μπαρ, μπουζούκια και γενικότερα η διασκέδαση. Η ισχύς του μέτρου έχει αρχίσει από 16 Ιουλίου.

Πηγή: imerisia.gr

Μοίρασε το άρθρο!