Με συναυλία των «Stavento» η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Ωραιόκαστρο

Την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου η λεωφόρος Δημοκρατίας θα πεζοδρομηθεί, ενώ η αγορά θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι το βράδυ στο πλαίσιο της «Λευκής Νύχτας»

Στους γιορτινούς ρυθμούς των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς αρχίζει να κινείται το Ωραιόκαστρο. Η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο μιας μεγάλης γιορτής για την αγορά και για τους πολίτες κάθε ηλικίας, η οποία θα πλαισιωθεί από συναυλία με το δημοφιλές συγκρότημα των «Stavento».

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Ωραιοκάστρου προχωρούν στην τοποθέτηση του γιορτινού διακόσμου, που θα δημιουργήσει μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Γιορτινά λαμπιόνια και στήλες τοποθετούνται αυτές τις ημέρες σε κομβικά σημεία του Ωραιοκάστρου, όπως ενδεικτικά στην πλατεία δημαρχείου και στην πλατεία Τζαβέλα, στις οδούς Θεσσαλονίκης, Κομνηνών, Ηρώων, Παύλου Μελά, Μακεδονικού Αγώνα αλλά και στη λεωφόρο Δημοκρατίας, η οποία άλλωστε θα αποτελέσει και το επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων.

Για πρώτη φορά φέτος οι εκδηλώσεις για την υποδοχή των Χριστουγέννων, που φέρουν τον τίτλο «Αγγέλων Έλευσις», θα πραγματοποιηθούν στην αγορά του Ωραιοκάστρου. Τη διοργάνωση έχει αναλάβει ο δήμος Ωραιοκάστρου σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Ωραιοκάστρου.

Ανοιχτή αγορά

Για τις ανάγκες της γιορτής που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου η λεωφόρος Δημοκρατίας θα πεζοδρομηθεί από τις 5.00 το απόγευμα μέχρι και αργά το βράδυ.

Ανοιχτά μέχρι αργά το βράδυ, εξάλλου, θα παραμείνουν την ίδια ημέρα τα εμπορικά καταστήματα, στο πλαίσιο της «Λευκής Νύχτας» που έχει καθιερώσει ο Εμπορικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου.

Δράσεις για τα παιδιά

Η γιορτή στη λεωφόρο Δημοκρατίας θα αρχίσει από τις 5.00 το απόγευμα της 6ης Δεκεμβρίου με δράσεις για τα παιδιά.

Ειδικότερα, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν και να διασκεδάσουν μεταξύ άλλων συμμετέχοντας σε ένα κυνήγι θησαυρού στην αγορά και φτιάχνοντας χριστουγεννιάτικα στολίδια από ζύμη και κατασκευές με μπαλόνια.

Ακόμη, τα παιδιά θα γράψουν το δικό τους γράμμα στον Αϊ-Βασίλη αλλά και θα φωτογραφηθούν μαζί του, λαμβάνοντας παράλληλα αναμνηστικά δωράκια.

Η φωταγώγηση του δέντρου

Από τις 7.30 το απόγευμα στην αγορά του Ωραιοκάστρου θα ακούγονται παραδοσιακά κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου Ωραιοκάστρου.

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο θα φωταγωγηθεί στις 8.00 το βράδυ από τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου Παντελή Τσακίρη, ενώ αμέσως μετά στη σκηνή που θα στηθεί στη λεωφόρο Δημοκρατίας θα ανεβούν οι «Stavento».

Μοίρασε το άρθρο!