Με επίκεντρο τον δήμο Ωραιοκάστρου το 48ο Ράλλυ Σπριντ Θερμαϊκού!

Στον χάρτη μεγάλων διοργανώσεων μπαίνει δυναμικά, κατά την επισήμανση του δημάρχου Παντελή Τσακίρη, ο δήμος Ωραιοκάστρου, που κατά το διήμερο 19 και 20 Οκτωβρίου θα φιλοξενήσει το 48ο Ράλλυ Σπριντ Θερμαϊκού. Η αγωνιστική διοργάνωση που θα διεξαχθεί με επίκεντρο το Ωραιόκαστρο αποτελεί τον τελευταίο γύρο του Κυπέλλου Αγώνων Ράλλυ Βορείου Ελλάδος για το 2019.

Το 48ο Ράλλυ Σπριντ Θερμαϊκού οργανώνεται από τον Αυτοκινητιστικό Όμιλο Θεσσαλονίκης (Α.Ο.Θ.) με την υποστήριξη του δήμου Ωραιοκάστρου και τοπικών φορέων. Στη χτεσινή συνεδρίασή του, μάλιστα, το δημοτικό συμβούλιο Ωραιοκάστρου, αποδεχόμενο σχετικό αίτημα που κατατέθηκε από τον Α.Ο.Θ., έδωσε την έγκρισή του για τη χρήση της επαρχιακής οδού όπου θα διεξαχθεί ο αγώνας όπως επίσης για τη χρήση τμήματος της λεωφόρου Δημοκρατίας και του πάρκινγκ του δημοτικού κολυμβητηρίου για τις ανάγκες της διοργάνωσης.

«Για πρώτη φορά το Ράλλυ Σπριντ Θερμαϊκού οργανώνεται με επίκεντρο τον δήμο Ωραιοκάστρου. Στόχος μας είναι η διοργάνωση να αποτελέσει πόλο έλξης για πολίτες κάθε ηλικίας και να εξελιχθεί σε μια μεγάλη γιορτή. Εμείς από την πλευρά μας είμαστε αποφασισμένοι να αναλάβουμε σειρά πρωτοβουλιών, ώστε να ανοίξουμε νέους ορίζοντες, να προβάλουμε τον τόπο μας και να αναδείξουμε τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα», ανέφερε σχετικά ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης.

Πανηγυρική εκκίνηση

Η εκκίνηση του 48ου Ράλλυ Σπριντ Θερμαϊκού θα έχει πανηγυρικό χαρακτήρα και θα γίνει το απόγευμα του Σαββάτου 19 Οκτωβρίου.

Τα αυτοκίνητα που θα λάβουν μέρος στους αγώνες θα παραταχθούν στη λεωφόρο Δημοκρατίας, στο τμήμα της από τη Βασιλέως Γεωργίου μέχρι και την Κομνηνών, και θα παρουσιαστούν στο κοινό μέσα σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα.

Διαδρομή δέκα χιλιομέτρων

Το αγωνιστικό σκέλος της διοργάνωσης θα διεξαχθεί την Κυριακή 20 Οκτωβρίου. Οι οδηγοί θα ακολουθήσουν μια διαδρομή περίπου 10,5 χιλιομέτρων, την οποία μάλιστα θα επαναλάβουν τρεις φορές.

Η αφετηρία της αγωνιστικής διαδρομής βρίσκεται περίπου 1,5 χιλιόμετρο πριν από τον Μονόλοφο. Οι οδηγοί θα περάσουν στη συνέχεια έξω από το Μελισσοχώρι και θα τερματίσουν πριν από την είσοδο του Ωραιοκάστρου. Το πάρκινγκ του Κονταξοπούλειου δημοτικού γυμναστηρίου θα χρησιμοποιηθεί ως χώρος επισκευών για τα αγωνιστικά αυτοκίνητα.

Όπως τονίζεται σε επιστολή του Αυτοκινητιστικού Ομίλου Θεσσαλονίκης προς τον δήμο Ωραιοκάστρου, «κατά τη διάρκεια του αγώνα θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας τόσο για τους συμμετέχοντες όσο και για τους θεατές σύμφωνα με τους προβλεπόμενους Εθνικούς (ΟΜΑΕ) και Διεθνείς (FIA) Κανονισμούς Αγώνων Ράλλυ».

Μοίρασε το άρθρο!