ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ: Επίκαιρες ταινίες και σειρές με πανδημίες και ιούς για να κολλήσετε

 

Με αφορμή την κήρυξη του κορονοϊού σε πανδημία, ανατρέχουμε σε μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις επιδημιών στον κινηματογράφο

Έτσι, λοιπόν, επειδή η περίοδος που διανύουμε επιβάλλει την οικιακή ψυχαγωγία, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε κάποια βασικά στοιχεία για τους ιούς και την εξάπλωσή τους γενικότερα. Οι δέκα προτάσεις που ακολουθούν «βγαίνουν» άνετα μέσα στις επόμενες ημέρες. 

Πανδημία, ο κύκλος του ιού της γρίπης (Pandemic)

Το ντοκιμαντέρ εξετάζει τον κύκλο του ιού της γρίπης μέσα από επιστημονικά στοιχεία και δραματοποιημένα στιγμιότυπα. Μας ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, από τις ΗΠΑ μέχρι την Ινδία και από το Κογκό ως την Κίνα, προκειμένου να γνωρίσουμε τους ήρωες της πρώτης γραμμής. Γιατροί, επιδημιολόγοι, ειδικοί και νοσούντες μιλάνε στη κάμερα για την απειλή μιας παγκόσμιας πανδημίας. Αλλά και το πως μπορεί αυτή να περιοριστεί και να σταματήσει. Τα έξι επεισόδια διαρκούν συνολικά 4 ώρες και 42 λεπτά και μπορείτε να τα δείτε στην πλατφόρμα του Netflix. 

 

 Παγκόσμιος Πόλεμος Ζ (World War Z)

Ένας υπάλληλος του ΟΗΕ ταξιδεύει ανά τον κόσμο αναζητώντας θεραπεία για μια θανατηφόρα επιδημία που μετατρέπει τους ανθρώπους σε ζόμπι. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Μαρκ Φόρστερ και το σενάριο έχει γράψει ο Μάθιου Μάικλ Κάρναχαν, το οποίο είναι βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Μαξ Μπρουκς. Πρωταγωνιστεί ο Μπραντ Πιτ, ενώ συμμετέχουν και οι Μίρελ Ένος, Τζέιμς Μπατζ Ντέιλ και Μάθιου Φοξ. Η ταινία κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους τον Ιούνιο του 2013 και έλαβε κυρίως καλά σχόλια από τους κριτικούς. Πρωταγωνιστούν οι Μάρτιν Φρίμαν, Άντονι Χέιζ και Σούζι Πόρτερ.

 

 Ο Πλανήτης των Πιθήκων: Η Αυγή (Dawn of the Planet of the Apes)

Έχουν περάσει δέκα χρόνια από την αψιμαχία μεταξύ των ανθρώπων και των πιθήκων στην γέφυρα του Σαν Φρανσίσκο. Ο ιός ALZ-113,που ξεκίνησε από το Σαν Φρανσίσκο, προκάλεσε μια ολόκληρη πανδημία με συνέπεια να πεθάνουν πολλοί άνθρωποι. Επίσης εξαιτίας της πανδημίας, επιβλήθηκαν αυστηροί στρατιωτικοί νόμοι, από τις οποίες ξέσπασαν εμφύλιοι πόλεμοι μεταξύ των ανθρώπων σε όλες τις χώρες παγκοσμίως. Επίσης προέκυψαν και οικονομικά προβλήματα. Συνέπεια όλων αυτών ήταν να καταστραφεί η ανθρωπότητα και το 90% της ανθρωπότητας να εξαλειφθεί από προσώπου γης, ενώ οι νοήμονες πίθηκοι να σχηματίσουν και να αναπτύξουν μια δική τους κοινωνία.Οι τελευταίοι επιζώντες άνθρωποι, θέλοντας να εξολοθρεύσουν τους πιθήκους, ξεκινούν πόλεμο με αυτούς με στόχο να πάρουν τον πλανήτη τους πίσω. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βρίσκονται οι Άντι Σέρκις, Τζεΐσον Κλαρκ και Γκάρι Όλντμαν. 

Μοίρασε το άρθρο!