Μαξίμου προς Μαρινάκη: Η εποχή των νταβατζήδων έχει περάσει

«Η εποχή που κυβερνούσαν τον τόπο οι νταβατζήδες έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Γιατί η ΝΔ που σκοπεύει να δώσει τα κλειδιά στους Δον Κορλεόνε επιχειρηματίες που τη στηρίζουν δεν πρόκειται να επιστρέψει στην διακυβέρνηση του τόπου», είναι το μήνυμα που στέλνει το Μέγαρο Μαξίμου στον Βαγγέλη Μαρινάκη, απαντώντας στην ανακοίνωση που ο μεγαλοεπιχειρηματίας εξέδωσε κάνοντας επίθεση στην κυβέρνηση και σε ΜΜΕ.

«Ο κ. Μαρινάκης από χθες επιτίθεται απρόκλητα στην Κυβέρνηση με βαρύτατους χαρακτηρισμούς, αναδεικνύοντας το ήθος του. Εξαπολύει από τα ΜΜΕ που ελέγχει προπαγανδιστικούς τραμπουκισμούς, αναδεικνύοντας την αντίληψή του για τη Δημοκρατία», σημειώνει το γραφείο του πρωθυπουργού.

«Την ίδια στιγμή, όλως τυχαίως, απειλητικά μηνύματα στέλνονται στα κινητά τηλέφωνα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, με αποστολείς γνωστούς υπαλλήλους του, ενώ στα γραφεία της εφημερίδας Documento γίνεται διάρρηξη και βανδαλίζονται μετά τα μεσάνυκτα, αφού προηγουμένως ο ιδιοκτήτης τους, δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, απειλείται ανοιχτά με ανακοινώσεις,  γιατί τόλμησε να δημοσιοποιήσει δραστηριότητες του επιχειρηματία που απασχολούν την Δικαιοσύνη», σημειώνει.

«Αναρωτιόμαστε, αν ο κ. Μητσοτάκης, προσωπικός φίλος του κ. Μαρινάκη, και η ΝΔ της οποίας τα γραφεία στον Πειραιά επισήμως ο κ. Μαρινάκης χρηματοδοτεί και συντηρεί, προσυπογράφουν αυτές τις μεθόδους που θυμίζουν μαφία», συνεχίζει το Μέγαρο Μαξίμου. Και διαμηνύει πως «σε κάθε περίπτωση η Κυβέρνηση και η Δημοκρατία δεν θα υποκύψουν στον εκφοβισμό, τον εκβιασμό και την τρομοκρατία».

Υπενθυμίζεται ότι αφορμή για την επίθεση Μαρινάκη προς πάσα κατεύθυνσηστάθηκε το δημοσίευμα με τίτλο «La Casa De Vaggel: Η αυλή Μαρινάκη σε δικογραφίες για εγκληματικές ενέργειες» της εφημερίδας Documento, το οποίο αναφέρεται σε εγκληματικές υποθέσεις στις οποίες, βάσει δικογραφιών, φέρονται να εμπλέκονται πρόσωπα που σχετίζονται με τον επιχειρηματία αλλά και ο ίδιος, όπως η επίθεση κατά του διαιτητή Τζήλου, η καταγγελία για απαγωγή του δημοσιογράφου Πάρη Κουρτζίδη από το Χίλτον, η υπόθεση του ναρκόπλοιου «Noor1», τα στημένα ποδοσφαιρικά ματς, αλλά και η υπόθεση παραδικαστικού με επαφές με «δικούς μας» εισαγγελείς.  

 Ο Βαγγέλης Μαρινάκης απάντησε στο δημοσίευμα με μία ανακοίνωση στην οποία έκανε λόγο για «εγκληματικές μεθοδεύσεις». Ο επιχειρηματίας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «κατασκευάζει διώξεις και ενόχους» κι ότι τον «στοχοποιεί», εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση σε ΜΜΕ, ανάμεσα στα οποία και το Documento και η ΕΡΤ, τα οποία χαρακτήρισε «δημοσιογραφικό-πολιτική συμμορία».

Άμεση ήταν η απάντηση της εφημερίδας Documento  που έκανε λόγο για «πανικό» του Βαγγέλη Μαρινάκη, σε άρθρο της με τίτλο «Αγαπητοί Βαγγελομητσοτάκηδες δεν φοβόμαστε ούτε Κόζα Νόστρα ούτε Κόζα Μόστρα». Σημειώνεται ότι μετά τα μεσάνυχτα και μετά τον πόλεμο ανακοινώσεων τα γραφεία της εφημερίδας έγιναν στόχος διάρρηξης, την οποία το έντυπο χαρακτήρισε «επιδεικτική».  Οι δράστες ανοιξαν επαγγελματικά τη βαριά πόρτα της εισόδου με κλειδαριές τύπου «τρίαινα»για να καταλήξουν απλώς να… πιουν καφέ. Όπως ανέφερε η Documento oι εισβολείς περιορίστηκαν να βανδαλίσουν τον αυτόματο πωλητή καφέ για να πάρουν (όπως ήθελαν να δείξουν) κέρματα. Στο διπλανό γραφείο υπήρχε ωστόσο χρηματικό ποσό που άφησαν άθικτο.

Και σημείωσε η εφημερίδα: «Η διάρρηξη γίνεται μια μέρα μετά από σφοδρή επίθεση στο Documento από γνωστό επιχειρηματία για τις αποκαλύψεις της εφημερίδας, ενώ είχαν προηγηθεί απειλές στα social media εναντίον των δημοσιογράφων.  Ξέρουμε πως όλοι θα δηλώσουν αθώοι και μη σχετιζόμενοι, όπως ξέρουμε επίσης πως πρόκειται για μια προσπάθεια να πάρουμε το μήνυμα. Αυτοί που τόσο επαγγελματικά διέρρηξαν τα γραφεία για να ξαφρίσουν τελικώς πενηνταράκια απλώς δημιούργησαν αντικείμενο διάρρηξης για το αστυνομικό δελτίο. Στην πραγματικότητα δήλωσαν πως είναι εκεί, μπαινοβγαίνουν ότι ώρα θέλουν και «μας έχουν». Η επιδεικτική δήλωση δύναμης , το λοστάρι της διάρρηξης και οι χειριστές του δεν μας φοβίζουν. Ξέρουμε πως είναι ικανοί με τον ίδιο λοστό να ανέβουν στο τρίκυκλο του παρακράτους και να περιμένουν στη γωνία αλλά και πάλι δεν φοβόμαστε. Αυτοί ωστόσο έχουν κάθε λόγο να φοβούνται».

Μοίρασε το άρθρο!