Μήπως τελικά κάποιοι άλλοι επιστήμονες είχαν δίκιο και δεν είναι το Lockdown η λύση.??

Σχετικά με το LOCKDOWN..
Στα λυκειακά και ακαδημαϊκά μου χρόνια αλλά και στην μετέπειτα επαγγελματική μου ζωή, είχα μάθει και είχα εφαρμόσει μερικούς κανόνες που βοηθούν στην αντιμετώπιση προβλημάτων… !!
ΓΡΑΦΕΙ Π ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
1. Όταν θέλουμε να αποδείξουμε μια θεωρία για την οποία δεν υπάρχουν ακόμα απαντήσεις, κάνουμε μια υπόθεση, στην συνέχεια κάνουμε δοκιμή – πείραμα σχετικό με την υπόθεση και βλέπουμε το αποτέλεσμα αν συμφωνεί με την υπόθεση που κάναμε..!!!
2. Στον υπολογισμό των μηχανολογικών εξαρτημάτων και όχι μόνο, επειδή τα δεδομένα δεν είναι πάντα επαρκή, εφαρμόζουμε την μέθοδο “trial and error” . “Δοκιμή και σφάλμα” δηλαδή..
Αυτό σημαίνει ότι σε μια παράμετρο που δεν έχω δεδομένα, δίνω μια τυχαία τιμή, κάνω τους υπολογισμούς μου με αυτή την τιμή και το αποτέλεσμα που προκύπτει το συγκρίνω με την επιθυμητή λύση. Αν δεν συμπίπτει, τότε επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία διορθώνοντας την τυχαία τιμή προς την κατεύθυνση που θα βελτιώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα.. Σε μερικές επαναλήψεις, ήδη έχω προσεγγίσει τον επιθυμητό στόχο..
Σήμερα, με την χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών, αυτή η διαδικασία γίνεται πανεύκολα και με παρόμοιες διαδικασίες προσομοίωσης, μπορεί κανείς να δει ακόμα και οπτικοποιημένα το αποτέλεσμα ενός crash test αυτοκινήτου π.χ.
Θα μου πείτε γιατί κάθομαι και τα λέω όλα αυτά..
Γιατί ενώ όλα τα παραπάνω είναι μέθοδοι που εφαρμόζονται σε όλες τις θετικές επιστήμες, στην περίπτωση της “πανδημίας” φαίνεται πως δεν εφαρμόζονται…
Εδώ και τουλάχιστον 4 μήνες (από τέλος Οκτωβρίου μέχρι σήμερα) η χώρα βρίσκεται σε διαρκή κατάσταση Lockdown και η μετάδοση του ιού δεν υποχωρεί.. Και τί κάνει η επιστημονική επιτροπή.??
Επιμένει να κάνει την χώρα ένα απέραντο πειραματόζωο μέχρι να συμβεί, ως εκ θαύματος, το αναμενόμενο γι’αυτούς αποτέλεσμα, ενώ η οικονομική καταστροφή είναι πλέον προ των πυλών…!!!
Ωστόσο η συνταγή για την επιστημονική ομάδα δεν αλλάζει..!!! Μόνο δικαιολογίες ακούγονται ότι τάχατες τη μια βδομάδα μας έφταιγε ο Άγιος Δημήτριος στην Θεσσαλονίκη, την άλλη ότι γινόταν πάρτι στην Μύκονο, την επόμενη ο συνωστισμός στις παραλίες, μετά ο χιονιάς που ενέσκηψε με την “Μήδεια” και κλειστήκαμε στα σπίτια μας, ενώ το slogan “μένουμε σπίτι” μας είχε ζαλίσει το κεφάλι, και τώρα μας φταίει ο καλός καιρός που μας έστειλε για “άσκηση” στις παραλίες με SMS κωδικός 6..😊 😊 😊
Βρε παιδιά της κυβερνητικής υγειονομικής επιτροπής, βρε παιδιά της κυβερνητικής προπαγάνδας, μήπως τελικά κάποιοι άλλοι επιστήμονες, όπως ο διάσημος καθηγητής του Stanford κ. Ιωαννίδης, είχαν δίκιο και δεν είναι το Lockdown η λύση.??
Μήπως πρέπει να αλλάξουμε κάτι πέρα από το Lockdown και το “θαύμα” που περιμένουμε από τα εμβόλια.???
Και γιατί θα πρέπει να είναι το πιστοποιητικό εμβολιασμού το τεκμήριο για να επανέλθει η ζωή των ανθρώπων στην κανονικότητα.??
Δεν είναι λογικότερο (αν χρειάζεται κάτι) να ζητούν πιστοποιητικό αντισωμάτων αντί πιστοποιητικό εμβολιασμού.???
Αλλά αυτό μάλλον θα χαλάσει το σενάριο που μας θέλει ΌΛΟΥΣ εμβολιασμένους, αφού θα υπάρχουν πάρα πολλοί που θα έχουν αντισώματα επειδή έχουν ήδη νοσήσει και έχουν θεραπευτεί…!!!
Αντί λοιπόν να μας κρατούν δέσμιους για το υποτιθέμενο καλό μας, ας κάνουν δειγματοληπτικά μετρήσεις τύπου δημοσκόπησης για το ποσοστό που έχει ήδη ανοσία και ας πάψουν να αναμασούν το ίδιο παραμύθι…
Κάποτε πρέπει να καταλάβουμε όλοι, ότι όσο διαδίδεται ο ιός στην κοινωνία με ανθρώπους που νοσούν ελαφρά, τόσο πιο γρήγορα θα μπούμε στην κανονικότητα..!!!
Όσον αφορά το επιχείρημα ότι κάποιοι θα νοσήσουν βαριά, δεν αρνούμαι ότι συμβαίνει και θα συμβεί και αυτό.. Όμως ήδη υπάρχουν και φάρμακα για τέτοιες περιπτώσεις.. Και μην ξεχνάμε ότι σε έναν πόλεμο θα υπάρχουν και απώλειες που ούτως ή άλλως υπάρχουν…!!
ΈΛΕΟΣ ΠΙΑ..
ΘΈΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΠΊΣΩ…!!!!!!

Μοίρασε το άρθρο!