Μήνυμα του υποψηφίου δημάρχου Ωραιοκάστρου, Ανέστη Πολυχρονίδη για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Στη σημασία του εορτασμού της 25ης Μαρτίου αναφέρεται στο μήνυμά του για τη σημερινή μέρα ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Ανέστης Πολυχρονίδης.

Συγκεκριμένα, στο μήνυμά του ο κ. Πολυχρονίδης σημειώνει τα εξής:

«Η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου αποτελεί ημέρα μνήμης και δόξας για ολόκληρο τον ελληνικό λαό.

Είναι μέρα υπερηφάνειας για το σθένος και τη δύναμη ψυχής που επέδειξαν οι πρόγονοί μας, οι οποίοι πρέπει -στις δύσκολες στιγμές που διανύει η χώρα μας- να αποτελούν πηγή έμπνευσης για όλους μας.

Η διατήρηση της ιστορικής μνήμης είναι το δικό μας χρέος προς τα παιδιά μας. Άλλωστε λαός χωρίς μνήμη, ιδανικά και στόχους δεν έχει μέλλον.

Και εδώ, στη Μακεδονία, έχουμε αποδείξει, πως και μνήμη έχουμε και σεβόμαστε και τιμούμε τους αγώνες των ηρώων οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους για την ελευθερία.

Χρέος μας είναι να μην πάνε χαμένοι αυτοί οι αγώνες. Οφείλουμε να συνεχίσουμε την προσπάθεια για την Ελλάδα της προόδου, της ευημερίας, της συνεργασίας, της ασφάλειας και της δημοκρατίας».

Α. Πολυχρονίδης: Μεγάλη γιορτή για την Ορθοδοξία και τον ελληνισμό ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου

«Μεγάλη γιορτή για την Ορθοδοξία αλλά και για τον Ελληνισμό αποτελεί ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου». Αυτό επισήμανε σε δήλωσή του ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Ανέστης Πολυχρονίδης ο οποίος παρακολούθησε σήμερα τη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Παλαιοκάστρου.

«Η Εκκλησία μας γιορτάζει το χαρμόσυνο μήνυμα της Θείας Ενσάρκωσης», τόνισε ο κ. Πολυχρονίδης υπογραμμίζοντας την ιδιαίτερη θέση που έχει για τον ελληνισμό η Παναγία με τα δεκάδες προσωνύμια. Δεν είναι τυχαίο, πρόσθεσε ο κ. Πολυχρονίδης, που οι αρχηγοί της ελληνικής επανάστασης του 1821 επέλεξαν την 25η Μαρτίου για το μεγάλο αυτό γεγονός, θέλοντας να ταυτίσουν την ευχάριστη είδηση του Αγγέλου προς τη Θεοτόκο με τον Ευαγγελισμό του Έθνους, δηλαδή με την ελευθερία του.

«Και βέβαια, μην ξεχνάμε πως η Μεγαλόχαρη, κατέχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά και στις προσευχές των Ποντίων οι οποίοι τιμούν πάντα -και όχι μόνο την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου- την Παναγία Σουμελά η οποία αποτελεί το ισχυρό θρησκευτικό και πνευματικό σύμβολο του ποντιακού ελληνισμού», επισήμανε ο κ. Πολυχρονίδης ο οποίος την περασμένη Παρασκευή παρέστη στην υποδοχή της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας της Περπατούσας στον Ιερό ναό Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά Μελισσοχωρίου.

Με την παράκληση να δημοσιευθεί ή να μεταδοθεί

(Για επικοινωνία: Ανέστης Πολυχρονίδης, τηλ. 6977 355 230)

Μοίρασε το άρθρο!