Μέσα στα επόμενα 20 χρόνια θα βρούμε εξωγήινη ζωή

αρχείο λήψης

Θα βρεθούν αποδείξεις πολύ σύντομα, δήλωσε ο Δρ Σεθ Σόστακ του Ινστιτούτου SETI, το οποίο δημιούργησε ένας εκ των πλέον επιφανών επιστημόνων, ο Καρλ Σαγκάν

Ζουν ανάμεσά μας ή ισχύει το σενάριο περί «επαφών» εδώ και δεκαετίες; Ουδείς είναι σε θέση να «υπογράψει» το ένα ή το άλλο σενάριο. Ωστόσο, ο αστρονόμος Σεθ Σόστακ του Ινστιτούτου SETI, το οποίο δημιούργησε ένας εκ των πλέον επιφανών επιστημόνων, ο Καρλ Σαγκάν, υποστήριξε σε δηλώσεις του ότι η ανθρωπότητα θα επικοινωνήσει με προηγμένες εξωγήινες υπάρξεις μέσα στα επόμενα 20 χρόνια.

«Θα βρούμε εξωγήινους μέσα στις επόμενες δύο δεκαετίες», υποστήριξε αρχικά στη συνέντευξή του, αφήνοντας ελάχιστα περιθώρια στον δημοσιογράφο να αντιδράσει. Ωστόσο, άνοιξε ένα μεγάλο κεφάλαιο για χιλιάδες ερωτήσεις και για ένα κοινό που ελκύεται σε τεράστιο βαθμό.
Το ίδρυμα του Καρλ Σαγκάν έχει δαπανήσει εκατομμύρια δολάρια και ξοδέψει άπειρες ώρες στην αναζήτηση περίεργων και ανεξήγητων σημάτων από το αχανές Διάστημα. Σήματα ή «μηνύματα» που εντοπίζονται από τη σύγχρονη τεχνολογία ή από άλλες μεθόδους που εφαρμόστηκαν τα προηγούμενα χρόνια.
Ο Δρ. Σόστακ είναι επικεφαλής της ανάλυσης ραδιοκυμάτων από το Διάστημα στο Ινστιτούτο SETI. «Μπορεί να βρούμε εξωγήινα μικρόβια, σαν αυτά που υπάρχουν στο μπάνιο μας. Μπορεί να βρούμε εξελιγμένη ζωή από άλλα συστήματα, αλλά η κατάσταση δεν θα είναι όπως ακριβώς τη φανταζόμαστε. Και αυτό διότι η όποια επαφή γίνει, θα είναι στην ουσία ένα σινιάλο από το μακρινό παρελθόν. Αν λόγου χάρη προέρχεται από ένα άστρο 500 έτη φωτός μακριά από τη Γη, θα έχεις ένα οπτικό σινιάλο 500 χρόνια πριν. Θα χρειαστείς άλλα 500 χρόνια για να απαντήσεις. Είμαι σίγουρος ότι η ανθρωπότητα θα έρθει σε επαφή με εξωγήινους», τόνισε.

«Μπορεί να μην έχουν απτές αποδείξεις μέχρι σήμερα για εξωγήινη ζωή, έστω και σε μορφή μικροβίων, αλλά όσα έχουμε ανακαλύψει τα τελευταία χρόνια, αφήνουν πολλές ελπίδες. Πιστεύω ότι οι αποδείξεις θα βρεθούν μέσα στις επόμενες δύο δεκαετίες», πρόσθεσε.

Μοίρασε το άρθρο!