Λυπούνται με τα έργα θέλοντας να μεταφέρουν την μιζέριά τους και σε εμάς…

 

Brian-Oldham6113011

Είναι αναμφισβήτητο γεγονός ότι η πληροφόρηση είναι ένα αγαθό ιερό, ένα βασικό δικαίωμα του πολίτη που σχετίζεται άμμεσα με την ελευθερία έκφρασης και στοχασμού και αποτελεί θεμέλιο για την δημοκρατία.Γι’ αυτό το λόγο όλοι οφείλουν να το προστατεύουν και να ενημερώνουν τους πολίτες έγκυρα και αντικειμενικά.
Ωστόσο όλο και πιο συχνά διαπιστώνουμε περιπτώσεις κατά τις οποίες ορισμένοι  παραπληροφορούν και διαστρεβλώνουν την αλήθεια ή την αποκρύπτουν.Πολλές αναληθής πληροφορίες διαδίδονται, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σύγχυση στους πολίτες,και ένα σημαντικό έργο,όπως αυτό της κατάθεσης από τον δήμο Ωραιοκάστρου στην ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ της πρότασης χρηματοδότησης του έργου της αποχέτευσης των οικισμών Πενταλόφου και Νεοχωρούδας στο ΕΣΠΑ 2014-2020,να παραποιούν την αλήθεια,γιατί φαίνεται, ότι έργο  γίνεται στον Δήμο Ωραιοκάστρου τους ενοχλεί,θέλοντας να μεταφέρουν την μιζέριά τους και σε εμάς.

Η αδράνεια και η αδυναμία της προηγούμενης διοίκησης να τελειώσουν το έργο,είχε σαν αποτέλεσμα την εγκατάλειψή του. Όταν το 2012 εγκρίθηκε,από τότε μέχρι και τα μέσα περίπου του 2014,δεν έγινε καμιά ενέργεια για να δημοπρατηθεί,με αποτέλεσμα την απ ένταξη του έργου από το ΕΣΠΑ. Η σημερινή διοίκηση όμως, κατάφερε μέσα σε 2 χρόνια,που είναι και χρόνος ρεκόρ για ένα τέτοιο έργο,να επικαιροποιηθεί μια μελέτη που ήταν εγκαταλειμμένη.

Και ορισμένα τοπικά site,χωρίς να τους ενδιαφέρει να υπάρχει σημαντική αναβάθμιση των υποδομών και της ποιότητας ζωής στον τόπο που ζούμε όλοι, μετατρέπουν την πληροφόρηση σε παραπληροφόρηση, δηλαδή σε σκόπιμη διάδοση ψεύτικων ειδήσεων, με στόχο την καθοδήγηση της κοινής γνώμης σε μια ορισμένη κατεύθυνση για την εξυπηρέτηση μικροπολιτικών συμφερόντων.

Η μόνη λοιπόν μοναδική προστατευτική ασπίδα, απέναντι σε αυτό το φαινόμενο είναι η κριτική μας σκέψη και η αμφισβήτηση των πληροφοριών που δεχόμαστε.Μόνο αν είμαστε υποψιασμένοι και επιφυλαχτικοί,μόνο αν μάθουμε να διασταυρώνουμε τις πληροφορίες που δεχόμαστε από πολλές και διαφορετικές πηγές, μόνο τότε θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τέτοια φαινόμενα και να προστατευτούμε.

RealOraiokastro.gr

Μοίρασε το άρθρο!