Χαφτάρ: Έφτασε η ώρα μηδέν, σε όλες τις στρατιωτικές μονάδες…

Ο Λίβυος στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ κάλεσε τις δυνάμεις του να προωθηθούν προς το κέντρο της Τρίπολης, μέσω ομιλίας του στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya, όπως μετέδωσε το Reuters.

Ο ίδιος, σύμφωνα με το πρακτορείο, αναφέρθηκε σε «τελική μάχη» για την κατάληψη της πρωτεύουσας της χώρας, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο της  Κυβέρνησης Εθνικής Συμφιλίωσης (GNA).

«Έφτασε η ώρα μηδέν, σε όλες τις στρατιωτικές μονάδες… Η ώρα που περίμενε ο λαός μας στην Τρίπολη», ανέφερε χαρακτηριστικά στο μήνυμά του.

Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA) εξαπέλυσε στις αρχές Απριλίου ευρείας κλίμακας επιχείρηση με σκοπό να πάρει τον έλεγχο της Τρίπολης, όπου εδρεύει η διεθνώς αναγνωρισμένη Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας του πρωθυπουργού Φάγεζ αλ Σάρατζ.

Ωστόσο ο LNA δεν κατόρθωσε να διαπεράσει τις άμυνες των παραστρατιωτικών ομάδων που δηλώνουν πίστη στην κυβέρνηση Σάρατζ στα νότια προάστια της πρωτεύουσας

Σημειώνεται πως η κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (GLN), υπέγραψε πρόσφατα το μνημόνιο με την Τουρκία για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών μεταξύ των δύο χωρών.

Μοίρασε το άρθρο!