Λαμία – ΠΑΟΚ 1-1: Ισόπαλη η ρεβάνς, αλλά η πρόκριση στον Δικέφαλο

Η πρόκριση είχε κριθεί στην Τούμπα. Το… 5-2 του πρώτου παιχνιδιού δεν άφηνε περιθώρια διεκδίκησης στη Λαμία και ως εκ τούτου ο Μιχάλης Γρηγορίου κινήθηκε στη λογική του rotation, θέλοντας να δώσει «ανάσες» σε κομβικούς ποδοσφαιριστές του με φόντο τη «μάχη» παραμονής στο πρωτάθλημα. «Πειραματική» ενδεκάδα και από τον Πάμπλο Γκαρσία, έχοντας ως σημείο αναφοράς τον Σίντζι Καγκάβα.

 

Η τακτική του ΠΑΟΚ να «φορτώσει» μεσοεπιθετικά την αριστερή πτέρυγα, δημιουργώντας από εκεί διαρκώς ρήγματα στους γηπεδούχους, άφησε άκρως ικανοποιημένο τον Ουρουγουανό τεχνικό, ο οποίος -όμως- είχε παράπονα από την αμυντική λειτουργία της ομάδας του δεδομένου πως η ορεξάτη και άκρως κινητική Λαμία, ιδίως στο α΄ημίχρονο, έδειχνε ικανή να βρει το γκολ της… τιμής. Χαρακτηριστική είναι η φάση στο 16′ με τη διπλή ευκαιρία των γηπεδούχων που βρήκε σε ετοιμότητα τον Πασχαλάκη.

 Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να φύγει για τα αποδυτήρια με αέρα δύο τερμάτων, μετά το πέναλτι που καταλόγισε ο Μανούχος στο «γκρέμισμα» του Σφιντέρσκι από τον Τζέιμς, ωστόσο, ο Σβαμπ εκτέλεσε άσχημα προς το κέντρο και ο Θεοδωρόπουλος απέκρουσε. 

Στο β΄ημίχρονο, η Λαμία ανταμείφθηκε για την παρουσία της κόντρα στον ΠΑΟΚ και οι ποδοσφαιριστές του Γρηγορίου είδαν το κίνητρο να μετουσιώνεται σε γκολ, φτάνοντας στην ισοφάριση στο 54′ . Μέσα από μια φάση που «δικαίωσε» και τον Πάμπλο Γκαρσία, ο οποίος είχε επισημάνει από νωρίς τον κίνδυνο στην αμυντική λειτουργία της ομάδας του.

Ο Πίτι εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Μπίαρνασον έπιασε κεφαλιά -πάσα στο δεύτερο δοκάρι και ο Τζέιμς από κοντά με το κεφάλι, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα εντελώς ανενόχλητος από τη μικρή περιοχή. Με περισσότερη αυτοπεποίθηση και όρεξη, η Λαμία έφερε το ματς στα μέτρα της, ανέκτησε σταδιακά την κατοχή και περιόρισε επιθετικά τον ΠΑΟΚ από τα αριστερά, έχοντας εντοπίσει το πρόβλημα του α΄ημιχρόνου.

Αμφότερες, όμως, έδειξαν να κάνουν διαχείριση του ματς και κυρίως των δυνάμεων, με το 1-1 να σφραγίζει τις προσπάθειες των δύο ομάδων και να χαρίζει στον ΠΑΟΚ την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος. 

Μοίρασε το άρθρο!