Λαμία – ΠΑΟΚ 0-1: Ο Μάτος έχει πάντα την λύση

Ένα γκολ του Λέο Μάτος στο 33ο λεπτό της αναμέτρησης ήταν αρκετό για να δώσει το προβάδισμα (σ.σ. και εν τέλει τη νίκη) στον ΠΑΟΚ μετουσιώνοντας κατά την διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου την υπεροχή των «ασπρόμαυρων» απέναντι στη Λαμία. Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν με το «καλημέρα» διάθεση να κυριαρχήσουν, πιέζοντας ψηλά τη Λαμία, θέλοντας να κάνουν κυρίως παιχνίδι από τα άκρα δεδομένου πως οι γηπεδούχοι έμοιαζαν άκρως συμπαγείς στον άξονα.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως οι «ασπρόμαυροι» δημιούργησαν στο πρώτο ημίωρο ρήγματα με τον ορεξάτο Βιεϊρίνια, είδαν σε ένα ακόμη παιχνίδι τα τρεξίματα του Γιαννούλη και οι κινήσεις σε κενό χώρο να δίνουν πλεονέκτημα ενώ ακόμη και ο δεξιός οπισθοφύλακας του ΠΑΟΚ που έχει επωμιστεί έναν διαφορετικό ρόλο τη φετινή χρονιά, Μάτος, κατέγραψε τη δική του απειλητική ευκαιρία.

Το γκολ -ωστόσο- για τον ΠΑΟΚ ήρθε από μια στατική φάση, με τον Αντελίνο Βιεϊρίνια να εκτελεί το φάουλ από τα δεξιά, τον Μάτος να νικάει τον Βύντρα και με προβολή να σκοράρει για το 0-1 στο ΔΑΚ Λαμίας. Μια φάση που εξετάστηκε και από το VAR, παρά την αρχική παρερμηνεία πως δεν λειτουργούσε, και μέτρησε αφού δεν υπήρχε καμία παράβαση.

Στο β΄ημίχρονο ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο της μπάλας αλλά συνέχισε να κινείται σε ρηχά νερά δημιουργικά και να μην «τελειώνει» την υπόθεση – τρίποντο ενώ για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν ο Αμπέλ Φερέιρα αναγκάστηκε να αντικαταστήσει τον Γιαννούλη μετά από μια γονατιά που δέχθηκε, χάνοντας ένα δυνατό χαρτί στην ανάπτυξη από τα πλάγια. 

Από την άλλη, οι γηπεδούχοι, βλέποντας τον ΠΑΟΚ να στερείται… ηρεμίας και το σκορ να παραμένει εύθραυστο, κέρδισαν μέτρα και αυτοπεποίθηση προκειμένου να φέρουν το παιχνίδι στα μέτρα τους αλλά υστερούσαν στην τελική προσπάθεια, παρουσιάζοντας -ωστόσο- μέχρι τέλους ένα άκρως μαχητικό πρόσωπο που έφερε μία αγχωτική νίκη στους Θεσσαλονικείς.

Και μπορεί ο Μάτος να έδωσε τη λύση σε ένα ματς που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, ένα ματς που κρίθηκε στη δύναμη, στις λεπτομέρειες και στην ποιότητα των «ασπρόμαυρων», ωστόσο, είναι σαφές πως αποτελεί «καμπανάκι» για τους παίκτες του Αμπέλ Φερέιρα που προβλημάτισαν με την εικόνα τους σε αντίθεση με την ομάδα του Άκη Μάντζιου που βρίσκεται σε εποχή αγωνιστικής ανόδου…

πηγή SDNA

 

Μοίρασε το άρθρο!