”Κύμα” εξώσεων λόγω Airbnb καταγγέλλουν οι ενοικιαστές

Μεγάλο κύμα εξώσεων και αυξήσεις στα ενοίκια έχει προκαλέσει το φαινόμενο ενοικίασης τύπου Airbnb, όπως καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας Ενοικιαστών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου, ”υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι ενοικιαστές βρέθηκαν από τη μία στιγμή στην άλλη στο δρόμο καθώς υπέστησαν έξωση προκειμένου να μετατρέψουν οι ιδιοκτήτες τα διαμερίσματά τους σε Airbnb”.

Σε ηράκλειο άθλο έχει μετατραπεί η αναζήτηση σπιτιού για ενοικίαση λόγω της στροφής πολλών ιδιοκτητών ακινήτων στη βραχυπρόθεσμη μίσθωση, μέσω ιστοσελίδων τύπου Airbnb. Χιλιάδες πολίτες, που ανήκουν στις πιο ευάλωτες κοινωνικές κατηγορίες, όπως φοιτητές και χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι και αδυνατούν να βρουν σπίτι σε προσιτή τιμή. «Όσοι ψάχνουν για σπίτι βρίσκονται αντιμέτωποι με αδιέξοδο. Οι ιδιοκτήτες στρέφονται μαζικά στις βραχυχρόνιες μισθώσεις με αποτέλεσμα τα παραδοσιακά μισθωτήρια να είναι είδος υπό εξαφάνιση. Και δεν λείπουν οι περιπτώσεις ιδιοκτητών που αυθαίρετα ζητούν αύξηση ενοικίου ή χρησιμοποιούν ακόμη και το όπλο της έξωσης» τονίζει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Προστασίας Ενοικιαστών Άγγελος Σκιαδάς. Μάλιστα στο πρόβλημα έχει αρχίσει να εξαπλώνεται και εκτός του τουριστικού κέντρου της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, καθώς – όπως εξηγεί ο ίδιος – σε περιοχές όπως η Κυψέλη και το Περιστέρι, στη Δυτική Αττική, η έλλειψη κατοικιών προς ενοικίαση είναι αισθητή. «Θα ήταν αναγκαίο να ληφθούν μέτρα νομοθετικού περιεχομένου, καθώς πολλοί ιδιοκτήτες χρησιμοποιούν ως μοχλό εξασφάλισης υψηλότερων ενοικίων το Airbnb» καταλήγει ο ίδιος.

Μοίρασε το άρθρο!