Κωδικός «Έβρος»: Όλη η αλήθεια για την «τουρκική» κατάληψη και τους επίμαχους χάρτες

Ένταση επικρατεί και πάλι στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, με τους Τούρκους να επιχειρούν με… κουτοπονηριές να δημιουργήσουν σκηνικό πολέμου. 

Σε σημείο της ελληνοτουρκικής μεθορίου, στη θέση Μελισσοκομεία, έχουν κατασκηνώσει τις τελευταίες ημέρες άνδρες της τουρκικής στρατοχωροφυλακής και των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας.

Την υπόθεση ανέδειξαν και ξένα ΜΜΕ, όπως ανέφερε η Daily Mail «ντουζίνες Τούρκοι στρατιώτες εισέβαλαν και κατέλαβαν μια μικρή περιοχή στην Ελλάδα, υψώνοντας την τουρκική σημαία». Η βρετανική SUN έκανε λόγο για «εισβολή Τούρκων» σε ελληνικό έδαφος, που αποτελεί «μελετημένη πρόκληση στο πλαίσιο της αντίδρασης της τουρκικής πλευράς για τη σχεδιαζόμενη επέκταση του φράκτη στο χερσαίο τμήμα των συνόρων» και παρουσίασε χάρτη με την επίμαχη περιοχή.

Ωστόσο, αυτή η περιοχή που παρουσίασε η Sun ως to επίμαχο σημείο στην περιοχή Μελισσοκομείου Φερών είναι «fake» και είναι ξεκάθαρο, όπως αναφέρει το evrosnews, πως «κατέβασαν» από χάρτη της google.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το evrosnews, «Κι επειδή μιλάμε για μια εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας, με χιλιάδες αναγνώστες, έγινε αναπαραγωγή όσων έγραψε στην χώρα μας κυρίως από τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ. Μόνο που η συγκεκριμένη περιοχή, η οποία έχει έκταση πάνω από 200 χιλιόμετρα, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΣΧΕΣΗ με το σημείο όπου τις τελευταίες ημέρες έχει δημιουργηθεί η ένταση, με την παρουσία Τούρκων Στρατοφυλάκων αρχικά και στρατιωτών στη συνέχεια. Για να ξεκαθαρίσουμε λοιπόν τα πράγματα, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι:

Το κομμάτι που η αγγλική εφημερίδα και όσοι την αναπαρήγαγαν εμφανίζουν ως το σημείο αμφισβήτησης, βρίσκεται από την τουρκική πλευρά του ποταμού Έβρου, είναι ελληνικό και πρόκειται για το Κτήμα Μιχαηλίδη, όπως το γνωρίζουν πολύ καλά οι κάτοικοι της περιοχής. Καλλιεργείται κανονικά κάθε χρόνο από αγρότη που το νοικιάζει απ’ τον ιδιοκτήτη του και μάλιστα ο στρατός τον βοηθάει με πλωτά του μέσα να μεταφέρει τρακτέρ και άλλα μηχανήματα για τον σκοπό αυτό. Όλα μάλιστα γίνονται χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα με τους Τούρκους. Άλλωστε δεν είναι η μοναδική έκταση που μετά την ευθυγράμμιση του ποταμού Έβρου το 1955, επί υπουργού Δημοσίων Έργων του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή και του Μεντερές από την τουρκική πλευρά, βρίσκεται μετά την τουρκική όχθη, αλλά ανήκει στην Ελλάδα».

«Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για την επίμαχη έκταση που έχει ξεσπάσει ο “θόρυβος” το τελευταίο διάστημα. Βρίσκεται πιο βόρεια από το Κτήμα Μιχαηλίδη, προς το Σουφλί και πρόκειται για μια μικρή έκταση περίπου 16 στρεμμάτων, ανήκει ξεκάθαρα στην Ελλάδα και βρίσκεται μετά την τουρκική όχθη του ποταμού. Τον χειμώνα που τα νερά είναι πολλά, πλημμυρίζει και δεν φαίνεται καθόλου. Σε αντίθεση με το κτήμα Μιχαηλίδη, αυτό το σημείο δεν καλλιεργείται και έτσι μοιραία εκτός από την βλάστηση φύτρωσαν δέντρα, θάμνοι και έγινε μια μικρή… ζούγκλα. Όταν τον περασμένο Μάρτιο ξέσπασε η γνωστή κρίση, με την Τουρκία να χρησιμοποιεί χιλιάδες μετανάστες βοηθώντας τους να περάσουν στην Ελλάδα, ο στρατός ξεκίνησε την αποψίλωση στο σημείο αυτό, γιατί εκεί οι διακινητές έκρυβαν όσους ήθελαν να περάσουν τη νύχτα σε ελληνικό έδαφος μέσω του ποταμού Έβρου», αναφέρεται στο άρθρο.

Μοίρασε το άρθρο!