Κυνηγώντας τα νούμερα τηλεθέασης, καταλήγεις… νούμερο

Μετά τον σάλο που ξέσπασε και τη συγγνώμη κατόπιν εορτής που δεν έπεισε, ο Γιώργος Λιάγκας είναι αντιμέτωπος με σοβαρές συνέπειες.

Η κατακραυγή που ξεσηκώθηκε μετά τη διακωμώδηση της φοιτήτριας από τη Θεσσαλονίκη και της σεξουαλικής παρενόχλησης που υπέστη από το πάνελ της εκπομπής του Γιώργου Λιάγκα με γέλια και ειρωνικά σχόλια απέδειξε ότι ο δημοσιογράφος που ξεκίνησε από το πολιτικό ρεπορτάζ εξελίχθηκε στον Νο1 εκφραστή της ίντριγκας των τηλεσκουπιδιών.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το «Πρώτο Θέμα», έχει ήδη κινητοποιηθεί μετά από χρόνια με τη διαδικασία του κατεπείγοντος το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) για τον υπέρμαχο της αβάσταχτης ελαφρότητας.

Με ένα κοινό που συρρικνώνεται και στρέφεται στο Netflix ή τα συνδρομητικά κανάλια, ο ανταγωνισμός για τα νούμερα, τους καλεσμένους και τα θέματα είναι αμείλικτος ανάμεσα στους σταθμούς. Μόνο που αργά ή γρήγορα σε έναν τέτοιο πόλεμο, κάποιος θα κάνει τη μεγάλη στραβή, και δυστυχώς, για τον Γιώργο Λιάγκα η εμμονή του, όπως λένε άνθρωποι της τηλεόρασης, να επιστρέψει θριαμβευτής στην τηλεοπτική αρένα τον οδήγησε στο ολίσθημα, που μπορεί να επιφέρει σοβαρές συνέπειες αν το ΕΣΡ εξαντλήσει τα όρια της αυστηρότητάς του.

Η σφοδρότητα της κριτικής από την κοινωνία, άλλωστε ήταν τέτοια που ο σχετικά έμπειρος μετά από τόσα χρόνια δημοσιογράφος θα έπρεπε να έχει καταλάβει πολύ γρήγορα την τραγική γκάφα που έκανε, επισημαίνουν γνωστοί του στην τηλεοπτική πιάτσα.

Τελικά, ο Γιώργος Λιάγκας, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του «Πρώτου Θέματος» το αντιληφθηκε με σημαντική χρονοκαθυστέρηση, ζητώντας συγγνώμη την επομένη, η οποία όμως ουδόλως άλλαξε το πολύ άσχημο σκηνικό που είχε διαμορφωθεί.

Οι δεκάδες καταγγελίες από οργανώσεις, η οργισμένη κριτική και η επίθεση που δέχθηκαν τόσο αυτός όσο και η Ελένη Τσολάκη, ο Δημήτρης Παπανώτας, η Κάλια Ελευθερίου και η Κατερίνα Γκαγκάκη από τα ΜΜΕ και τα social media ήταν πρωτοφανείς και όπως λέει το φιλικό περιβάλλον τους δεν μπορούσαν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που πέρασε να κυκλοφορήσουν στον δρόμο.

Την ίδαια στιγμή, το ΕΣΡ φέρεται να έχει συντάξει ένα πολύ σκληρό κατηγορητήρι για τη συγκεκριμένη εκπομπη, που έστειλε το πάλαι ποτέ πουλέν της ελαφρολαϊκής TV στο ναδίρ της τηλεοπτικής δημοσιότητας.

Κίτρινες κάρτες

Την περασμένη Δευτέρα, η Εύη Κουτσαυτάκη, η ισχυρή κυρία του ΣΚΑΪ, συνάντησε τον Γιώργο Λιάγκα και τους συνεργάτες του, λίγη ώρα μετά το τέλος της εκπομπής. Μαζί της ήταν ο Λοΐζος Ξενόπουλος και ο Χρήστος Κόμπος, στελέχη του προγράμματος του σταθμού. Ήταν η δεύτερη συνάντηση μέσα σε τρεις ημέρες και όσα λέγεται ότι ακούστηκαν δεν ήταν καθόλου ευχάριστα για τον παρουσιαστή και την εκπομπή.

Σύμφωνα με το παρασκήνιο, που αποκαλύπτει η εφημερίδα, η κυρία Κουτσαυτάκη έκανε λόγο για μια σειρά από συνεχόμενα περιστατικά που προκάλεσαν αναστάτωση στο κανάλι.

Το πρώτο έχει να κάνει με τη Σοφία Γιαννικοπούλου, πρώην σύζυγο του εφοπλιστή Γιάννη Κούστα, και τα ειρωνικά σχόλια του Γιώργου Λιάγκα και του πάνελ του με αφορμή τα μηνιαία έσοδά της. Μάλιστα, σύμφωνα με το περιβάλλον της κυρίας Γιαννικοπούλου, ετοιμάζονται αγωγές τόσο προς το κανάλι όσο και προς τους υπόλοιπους συντελεστές της εκπομπής.

Το δεύτερο αφορούσε την κοπέλα του GNTM και τα παραπανίσια κιλά της, για τα οποία ο παρουσιαστής εκφράστηκε με αυτόν τον… μοναδικό τρόπο που έχει όταν θέλει να χτυπήσει κάποιον.

Ο σχολιασμός της σεξουαλικής παρενόχλησης όμως ήταν το κερασάκι στην τούρτα της τηλεοπτικής αμετροέπειας που έχει δείξει ο Γιώργος Λιάγκς πολλές φορές κυνηγώντας τα νούμερα.

Η Εύη Κουτσαυτάκη έκανε λόγο για δύο κίτρινες κάρτες και φέρεται να είπε απευθυνόμενη στον δημοσιογράφο

«Σου έδωσα μια ευκαιρία, άλλη όμως δεν θα υπάρξει. Εγώ ήθελα μια χαλαρή lifestyle εκπομπή και όχι κάτι κίτρινο».

Την ίδια στιγμή, δύο εταιρείες απέσυραν τη διαφήμιση από την εκπομπή και ακολούθησαν άλλες δύο την περασμένη Πέμπτη , ενώ έτερη σταμάτησε τη συνεργασία που είχε με την Κάλια Ελευθερίου στο Instagram.

Η παραίτηση της Γκαγκάκη την περασμένη Τρίτη από τη θέση της προέδρου της Τεχνόπολης, ενώ παραμένει δημοτική σύμβουλος στον δήμο Αθηναίων, ήταν κάτι αναμενόμενα, μετά τη δριμεία κριτική που τη ασκήθηκε.

Όσο για τον βασικό πρωταγωνιστή της υπόθεσης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Πρώτου Θέματος», ελάχιστοι πολύ στενοί φίλοι τον έχουν δει τις τελευταίες μέρες στα νότια προάστια, όπου κατοικεί, μετά τον σάλο που ξέσπασε και τη συγγνώμη κατόπιν εορτής που δεν έπεισε.

Και δεν έπεισε όχι για το ειλικρινές της πρόθεσής του, αλλά επειδή αυτπί που τον γνωρίζουν πολύ καλά ήξεραν ότι ήταν θέμα χρόνου ξμετά την τηλεοπτική του επιστροφή να κάνει γκάφα για άλλη μια φορά.

Μόνο που ούτε που φανταζόταν το μέγεθός της…

Μοίρασε το άρθρο!