Κορονοϊός: Πόσο συχνή είναι η βαριά νόσος στα παιδιά – Νέα ευρήματα

Τα παιδιά και οι έφηβοι έχουν πολύ λιγότερες πιθανότητες απ’ όσες οι ενήλικες να εκδηλώσουν βαριά μορφή της λοίμωξης που προκαλεί ο κορονοϊός Covid-19. Και όταν την εκδηλώσουν, έχουν ακόμα λιγότερες πιθανότητες να χάσουν τη ζωή τους εξαιτίας της, σύμφωνα με νέα ευρήματα.

Βρετανοί επιστήμονες εξέτασαν τους ασθενείς με λοίμωξη Covid-19 οι οποίοι είχαν διακομισθεί σε 138 νοσοκομεία της πατρίδας τους. Όπως διαπίστωσαν, λιγότερο από το 1% ήσαν παιδιά. Από αυτά, λιγότερα από το 1% έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της νόσου. Συνολικά, επρόκειτο για έξι παιδιά, τα οποία είχαν υποκείμενα προβλήματα υγείας.

«Μπορούμε να είμαστε αρκετά βέβαιοι ότι η λοίμωξη που προκαλεί ο νέος κορονοϊός δεν βλάπτει σημαντικά από μόνη της τα παιδιά», δήλωσε ο επιβλέπων ερευνητής Dr. Malcolm Semple, καθηγητής Ιατρικής των Εξάρσεων & Παιδικής Υγείας στο Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ.

1-2% των παγκόσμιων κρουσμάτων

Στη νέα μελέτη, οι Βρετανοί επιστήμονες εξέτασαν την έκβαση 651 παιδιών και εφήβων που νοσηλεύτηκαν λόγω κορωνοϊού. Η νοσηλεία τους έγινε μεταξύ 17 Ιανουαρίου και 3 Ιουλίου 2020.

Τα έξι παιδιά που πέθαναν «είχαν σοβαρές συννοσηρότητες», έγραψαν οι ερευνητές στην ιατρική επιθεώρηση BMJ. Επιπλέον, η θνησιμότητα 0,92% στους ανηλίκους είναι «εντυπωσιακά χαμηλή» σε σύγκριση με το 27% του συνολικού αριθμού των ασθενών.

Ο αριθμός αυτός ήταν 69.516 την συγκεκριμένη χρονική περίοδο και κάλυπτε όλο το ηλικιακό φάσμα από 0 έως 106 ετών.

https://www.iatropedia.gr

Μοίρασε το άρθρο!