Κοροναϊός: Πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα με μια 38χρονη στη Θεσσαλονίκη

Μία 38χρονη γυναίκα που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και ταξίδεψε στη βόρεια Ιταλία το προηγούμενο διάστημα είναι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κοροναϊού στην Ελλάδα.

Η γυναίκα πλην των συμπτωμάτων που είναι όμοια μ’ αυτά της εποχικής γρίπης, είναι καλά στην υγεία της και δεν έχει παρουσιάσει περαιτέρω επιπλοκές.

Οικειοθελώς απομονώνονται όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της τις τελευταίας ημέρες. Αυτό ανακοινώθηκε πριν από λίγο στο υπουργείο Υγείας.

 Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία για να διαπιστωθεί με ποια άτομα έχει επικοινωνήσει μετά την επιστροφή της στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα το κρούσμα επιβεβαιώθηκε σε ενημέρωση για τον κοροναϊό και τα δείγματα που έχουν ελεγχθεί από ύποπτα δείγματα, από τον Σ.Τσιόδρα καθηγητή παθολογίας – λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ κι επιστημονικού συνεργάτη του ΕΟΔΥ. Η 38χρονη μετέβη στο Νοσοκομείο προκειμένου να ελεγχθεί όπου και διαπιστώθηκε εργαστηριακά ότι έχει μολυνθεί από τον ιό. Στο νοσοκομείο τηρήθηκαν όλα τα μέτρα ασφαλείας, τόσο σε ό,τι αφορά στους χώρους όσο και στο προσωπικό.

Εξάλλου, αρνητικό στον Covid-19 ήταν το δείγμα του 57χρονου, ο οποίος εισήχθη στο Αττικόν ύστερα από τα συμπτώματα που παρουσίασε και παρουσιάστηκε αυτοβούλως στο νοσοκομείο για να εξεταστεί για τον κοροναϊό. Ο 57χρονος, ο οποίος είχε ταξιδέψει εσχάτως στην Ιταλία και συγκεκριμένα στο Μιλάνο, παρουσίασε συμπτώματα πυρετού και βήχα και μετέβη στο Αττικόν για περαιτέρω εξετάσεις.

thumbnail_img_9327.jpg

Το δείγμα που ελήφθη από τον ασθενή, εστάλη στα μοριακά εργαστήρια του Πανεπιστημίου Αθηνών το απόγευμα της Τρίτης (25/2) και οι απαντήσεις αναμένονταν σήμερα το πρωί. Έτσι λοιπόν, μετά και το δεύτερο δείγμα του 57χρονου, που εξετάστηκε, απεδείχθη ότι δεν έχει προσβληθεί από τον κοροναϊό.

Μοίρασε το άρθρο!