ΚΟΝΤΡΑ ΤΟΥ Γ. ΛΑΖΑΡΙΔΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΩΝ F-16 & ΤΟ ΑΞΙΜΑΧΟ ΤΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΜΑΣ

αρχείο λήψης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο βουλευτής της Β’ Θεσσαλονίκης Γιώργος Λαζαρίδης δεν άφησε ασχολίαστη την μεμψιμοιρία και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε η Νέα Δημοκρατία το επιτυχές ταξίδι του Πρωθυπουργού και του Προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ & Υπουργού Εθνικής Αμύνης Πάνου Καμμένου, στις ΗΠΑ.

Η αναβάθμιση της επιχειρησιακής δυνατότητας των F-16 αποτελεί μία αναγκαιότητα και προκαλεί μεγάλη αντίδραση η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι σε μια συμφωνίαπου έχει ως σκοπό την ενίσχυση και ανάπτυξη της αεροπορικής μας ισχύος, ικανής να προασπίσει τα εθνικά μας συμφέροντα και τους εθνικούς στόχους.

Χαρακτηριστικά τόνισε: “Κάνουν διαρκώς αναφορά στα 2,4 δισεκατομμύρια για την αναβάθμιση των F-16. Μάλιστα, προηγήθηκε και ο κ. Δαβάκης, ο οποίος ξέρει ότι στα νούμερα, ως αναφορά, δεν λαμβάνονται υπόψη τα προγράμματα βοήθειας, αντισταθμιστικών κ.λπ.. Και αναφέρομαι στον κ. Δαβάκη, γιατί όταν έγινε η προμήθεια των τριάντα F-16, η ονομαστική τους αξία ήταν περίπου 3 δισεκατομμύρια. Στον ελληνικό λαό, όμως, στοίχισαν 1,9 δισεκατομμύρια. Και το ξέρει αυτό ο κ. Δαβάκης.

Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω το εξής την Αντιπολίτευση: Η Τουρκία προμηθεύεται τα F-35. Το κόστος του κάθε F-35 που προμηθεύεται η Τουρκία -μιλάω για το κόστος του ενός αεροπλάνου- είναι όσο περίπου θα στοιχίσει η συνολική αναβάθμιση των δικών μας F-16. Είναι δυνατόν να επιβαρύναμε τον ελληνικό λαό με αγορά F-35; Από πού θα τα αγοράζαμε; Αφού αυτά τα δύο κόμματα κατέστρεψαν τα οικονομικά της χώρας. Αυτοί κατέστρεψαν τα οικονομικά της χώρας! Αυτή είναι η κατάσταση.

Σήμερα, αυτή Κυβέρνηση διαχειρίζεται μια κατεστραμμένη χώρα, την οποία αυτοί την κατέστρεψαν.

Ακούστηκε χθες -και αναγνωρίστηκε και από τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών- η αναβάθμιση του γεωπολιτικού ρόλου της χώρας. Αυτό δεν σχολιάστηκε καθόλου από την αντιπολίτευση. Αντιθέτως, από όλον το διεθνή Τύπο σχολιάστηκε θετικά.

Είναι και κάτι άλλο, το οποίο δεν το σχολίασε κανείς. Η συμφωνία που έγινε για την αναβάθμιση, είναι διακρατική, είναι διαφανής και χωρίς μεσάζοντες, όπως αυτά στα οποία μας είχαν συνηθίσει στο παρελθόν και το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία”.

Ακολουθεί σχετικό video:

https://youtu.be/n12D5PJI6lc

Μοίρασε το άρθρο!