Κοινωνικός τουρισμός: Τρίμηνη παράταση του τωρινού προγράμματος – Τι είπε ο διοικητής του ΟΑΕΔ

Τρίμηνη παράταση του τωρινού προγράμματος κοινωνικού τουρισμού προανήγγειλε ο διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης μιλώντας στην ΕΡΤ1.

 Συγκεκριμένα, ο κ. Πρωτοψάλτης ανακοίνωσε την επέκταση του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού -που κανονικά λήγει στις 31 Ιουλίου- κατά 3 μήνες, δηλ. Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, επισημαίνοντας πως αφορά 113.000 δικαιούχους.

Παράλληλα ανέφερε ότι στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης του τουρισμού που ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ο πρωθυπουργός, θα υπάρξει τριπλασιασμός των πόρων για το νέο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού που ξεκινά την 1η Αυγούστου, από τα 10 εκατ. στα 30 εκατ. Αυτό σημαίνει, όπως σημείωσε ο κ. Πρωτοψάλτης, πως θα εκδοθούν περισσότερες επιταγές (voucher) -από 140.000 που εκδίδονται κανονικά. Επίσης, όπως είπε γίνονται διαβουλεύσεις με το αρμόδιο Υπουργείο ώστε να καλύπτεται και κάποιο ποσοστό ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, ώστε όσοι θέλουν να μεταβούν στα νησιά για διακοπές να μπορούν να καλύψουν και αυτό το τόσο σημαντικό έξοδο.

Ο κ. Πρωτοψάλτης ανέφερε ότι θέλουν το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού να καλύπτει μέρος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, να αυξηθεί το ποσοστό επιδότησης για διανυκτερεύσεις και τέλος είτε να μειωθεί η ιδιωτική συμμετοχή είτε να αυξηθούν οι μέρες διανυκτέρευσης.

Τέλος είπε ότι δικαίωμα στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού έχουν εργαζόμενοι και άνεργοι, ενώ δεν υπάρχει εισοδηματικό κριτήριο, απλώς η μοριοδότηση σταματάει στα 30.000 ευρώ. Επίσης, δίνονται μόρια για παιδιά, έτσι ωφελούνται τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.

Μοίρασε το άρθρο!