Κοινωνικός Τουρισμός: ‘Ερχεται νέο πρόγραμμα για 25.000 δικαιούχους συνταξιούχους

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα εκδοθεί νέο ξεχωριστό πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού για συνταξιούχους. Αυτό ανακοίνωσε ο Διοικητής της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), Σπύρος Πρωτοψάλτης, τονίζοντας ότι το νέο πρόγραμμα θα αφορά 25.000 δικαιούχους, συνταξιούχους.

Συγκεκριμένα: «Αυτή τη στιγμή δεν είμαι έτοιμος να σας πω άλλες λεπτομέρειες για το εν λόγω πρόγραμμα… μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί».

Ο κ. Πρωτοψάλτης εξήγησε ότι η διαδικασία θα είναι πιο σύντομη, μιας και αφορά λιγότερους δικαιούχους, όμως φαίνεται πως θα ακολουθηθεί η ίδια «οδός». Δηλαδή, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να μπαίνουν στην πλατφόρμα του gov.gr (πατώντας ΕΔΩ) και θα χρειαστούν οπωσδήποτε να έχουν τους κωδικούς του Taxisnet. 

Επίσης, παρότι δεν έχουν ανοίξει ακόμα οι αιτήσεις, θα ολοκληρωθεί πιο σύντομα η διαδικασία και θα μπορέσουν να ωφεληθούν από 1η Αυγούστου και οι συνταξιούχοι, όπως γίνεται και με τους ανέργους στο τρέχον πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού.

Tο πρόγραμμα προβλέπει τη χορήγηση 25.000 επιταγών κοινωνικού τουρισμού για την πραγματοποίηση διακοπών από τους συνταξιούχους του e ΕΦΚΑ – πρώην ΟΑΕΕ από 1η Αυγούστου 2022. Δικαιούχοι του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2022-2023 θα είναι οι συνταξιούχοι του e ΕΦΚΑ – πρώην ΟΑΕΕ ενώ ωφελούμενοι θα είναι τα τέκνα των δικαιούχων και οι σύζυγοι.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει και αυτό από την 01.08.2022 έως την 31.07.2023.

Σε ότι αφορά τη διάρκεια διαμονής των δικαιούχων – ωφελουμένων θα ορίζεται για 6 διανυκτερεύσεις για όλες τις περιοχές της χώρας ενώ για Λέσβο, Χίο, Λέρο, Κω και νομό Έβρου θα μπορούν να πραγματοποιηθούν 10 διανυκτερεύσεις και για Σάμο και Δήμους Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου- Λίμνης – Αγ. Άννας του Ν. Ευβοίας, θα μπορούν να πραγματοποιηθούν 12 διανυκτερεύσεις.

Σενάρια παράτασης για αίτηση στον Κοινωνικό Τουρισμό

Καθώς το ενδιαφέρον για τον Κοινωνικό Τουρισμό «σπάει τα κοντέρ» -ήδη έχουν κάνει αίτηση πάνω από 250.000- δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση για αιτήσεις. Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία λήγει στις 23 Ιουνίου, στις 2 το μεσημέρι.

Μοίρασε το άρθρο!