Κλείνουν γιορτινά τη χρονιά τους τα Νηπιαγωγεία Μαρίνας, Γιαννακοχωρίου Στη Βιβλιοθήκη ”Ηλίας Τσέχος”

Κλείνουν γιορτινά τη χρονιά τους τα Νηπιαγωγεία Μαρίνας, Γιαννακοχωρίου
Στη Βιβλιοθήκη ΄΄Ηλίας Τσέχος΄΄, στο Γιαννακοχώρι, 2/6/2023
Ήταν γιορτινό το κλείσιμο της χρονιάς των νηπιαγωγείων Μαρίνας, Γιαννακοχωρίου, με οικοδεσπότη τη Ρούλα Τουμανίδου και τις διδασκάλισσες Εύα Σμέρνη και Εύα Μαρβάκη καλεσμένες και με 12 λιλιπούτειους μαθητές, στο Γιαννακοχώρι.
Κράτησε μιάμιση ώρα η ξενάγηση στη βιβλιοθήκη, τα ξεφυλλίσματα των βιβλίων, οι επιλογές βιβλίων των μαθητών να τα δανειστούν, η κουβέντα των παιδιών με τον ποιητή, που τους καλοδέχτηκε με ανοιχτή καρδιά και ολάνοιχτο χαμόγελο, γεμίζοντας το χώρο λέξεις, ποιήματα, ανθίσματα! Κρίμα που δεν προλάβαν να χορέψουν, να τραγουδήσουν τα νέα του καλοκαιριού.
Η βοήθεια των νεαρών Γιαννακοχωρίου, Κωνσταντίνος Τσακμάκης και Χρήστος Μίγγας, ήταν ο μεγάλος θησαυρός και μεγαλύτερος η απόφαση, μαζί με τον Ηλία Τσέχο, να ανοίξει η βιβλιοθήκη για το καλοκαίρι 2023, από 17 Ιουνίου έως 17 Οκτωβρίου, κάθε Τετάρτη και Παρασκευή 7- 9 μ.μ ύστερα από 4 χρόνια ”σφραγισμένη”!!! Τηλέφωνα επικοινωνίας , 6939699902 και βιβλιοθήκης 23320 51371.-
Ο ποιητής τους ευχαρίστησε όλους και χάρισε στα νέα μαθητούδια το φρέσκο ποίημα για το μεγάλωμά τους, ευχόμενος καλή χρονιά στα ”Πρωτάκια”, αφού μεγάλωσαν κι αφού τα ΄΄αθώωσαν” όλα!!!
Κλείνει το Νηπιαγωγείο
Λίγες ώρες μείναν
Για να κλείσει το σχολείο
Τετράδια, χαρτιά, μολύβια
Καλοκαίρι θα δροσίζουν
Τόσους μήνες στα θρανία
Τα μαθήματα πολλά
Τα παιχνίδια στη σειρά
Μεγαλώσαμε παιδιά!
Άλλα μαθητάκια θα ΄ρθουν
Και του χρόνου στο νηπιαγωγείο
Όλα θα ξανάρθουν
Για να πάμε α΄ τάξη στο σχολείο

Ενσωματωμένη εικόνα
Ενσωματωμένη εικόνα
Ενσωματωμένη εικόνα
Ενσωματωμένη εικόνα
Ενσωματωμένη εικόνα

 

Μοίρασε το άρθρο!