Κιλιτσντάρογλου σε Ερντογάν: Αν είσαι άνδρας με τιμή, παραιτήσου

“Άστραψε και βρόντηξε” την Παρασκευή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, κατά του Προέδρου Ερντογάν, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του ο ΑΝΤ1.

«Αγαπητέ Ερντογάν, ποιανού είναι αυτό το αεροπλάνο; Πόσα αεροπλάνα έχεις; Αν το αγόρασες, είναι μεγάλη ντροπή. Αν είναι μεταχειρισμένο και σου το χάρισαν, είναι ακόμη μεγαλύτερη ντροπή», είπε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου αναφερόμενος στο πολυτελές αεροπλάνο του εμίρη του Κατάρ.

«Κανένας δεν έχει δικαίωμα να παίζει με τη τιμή της Τουρκίας. Ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας δεν κάνει βόλτες με αεροπλάνα που του έχουν δωρίσει. Απαιτώ μία απάντηση στο όνομα των 81 εκατ. πολιτών!», τόνισε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος κάλεσε τον Ταγίπ Ερντογάν να παραιτηθεί για την οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα.

 Η παραίτηση είναι μία πράξη τιμής. Γιατί κατηγορείς την Κεντρική Τράπεζα; Μήπως υπάρχει κάτω από τις αποφάσεις της Κεντρικής Τράπεζας η υπογραφή του Τραμπ ή της Μέρκελ;», ρώτησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που αναγνώρισε ότι «βρισκόμαστε εν μέσω μίας πολύ σοβαρής οικονομικής κρίσης. Και ακόμη είμαστε στην αρχή, δεν είμαστε στο τέλος της».

«Μέσα σε 16 χρόνια έφερε τη χώρα του σε κατάσταση ώστε να εισάγει ακόμη και το άχυρο απ’ έξω. Θα έπρεπε να πει “Αποσύρομαι” πια, μετά δόξης και τιμής. Το λέει; Δεν το λέει», είπε ο Κιλιτσντάρογλου. «Αν είσαι ένας άνθρωπος με τιμή, άφησε την καρέκλα σου. Παραιτήσου!», κάλεσε τον Ερντογάν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Το Ελεγκτικό Συνέδριο, η Βουλή, η Δικαιοσύνη θα πρέπει να ελέγξει και να ζητήσει λογαριασμό για τα πάντα. Όταν έχουμε καθεστώς “ενός ανδρός αρχή”, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να δώσει λογαριασμό», ανέφερε ο Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος κατηγόρησε τον Τούρκο Πρόεδρο ότι καλεί τους πολίτες να μετατρέπουν τα χρήματά τους σε λίρες, την ώρα που ο ίδιος δεν έχει δώσει λογαριασμό για το αν άλλαξε τα 15 εκατ. δολάρια που έφεραν οι οικείοι του από τη Νήσο του Μαν.

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου είπε ότι γνωρίζει ότι θα τον μηνύσει ο Ερντογάν για όσα λέει και πάλι, αλλά «αν το κάνεις, θα είσαι άνανδρος», τον προκάλεσε.

Ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης λοιδόρησε επίσης τον Τούρκο Πρόεδρο επειδή ανέλαβε το Ταμείο Επενδύσεων της χώρας μαζί με τον γαμπρό του, προτρέποντάς τον μάλιστα να διορίσει και το γιο του Μπιλάλ σε αυτό. «Μπορεί να συγκρατήσει τον πληθωρισμό», είπε ειρωνικά

Μοίρασε το άρθρο!