Καρφιά Ντόρας σε Σαμαρά

Καρφί έριξε η Ντόρα Μπακογιάννη στον Αντώνη Σαμαρά, για τα όσα είπε στο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας για την Συμφωνία των Πρεσπών. Όταν δηλαδή ρωτήθηκε πώς μπορεί να γίνει η αποδέσμευσή από την Συμφωνία όπως ζήτησε ο πρώην Πρωθυπουργός, απάντησε μονολεκτικά: Ρωτήστε τον ίδιο.

Τι είπε η Ντόρα για τον Σαμαρά

Αναφορικά με τις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά για το προσφυγικό – μεταναστευτικό, η κυρία Μπακογιάννη είπε πως από τη στιγμή που δεν κατέθεσε συγκεκριμένη και ουσιαστική πρόταση δεν βλέπει κάποια διαφοροποίησή του από την κυβερνητική πολιτική. «Λεξιλόγιο χρησιμοποίησε διαφορετικό ο κ.Σαμαράς, λεξιλόγιο το οποίο στην πολιτική ξέρετε είναι πάντοτε εύπλαστο» είπε η κυρία Μπακογιάννη, σημειώνοντας, σε σχετική ερώτηση ότι η ίδια χρησιμοποιεί το δικό της εδώ και δω και τριάντα χρόνια.

Σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών και τη δήλωση του κ. Σαμαρά περί αποδέσμευσης από αυτή, η πρώην υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η ίδια δεν γνωρίζει να υπάρχει τρόπος αποδέσμευσης με βάση το διεθνές δίκαιο.

Στην ερώτηση γιατί ο κ. Σαμαράς υποστηρίζει αυτή την άποψη απάντησε με νόημα «ρωτήστε τον ίδιο».

Η Ντόρα για το ΝΑΤΟ

«Το ΝΑΤΟ κρατάει τη στάση του Πόντιου Πιλάτου», δήλωσε ακόμα η Ντόρα Μπακογιάννη. Σχολιάζοντας το ρόλο του ΝΑΤΟ η κυρία Μπακογιάννη δήλωσε πως ενώ περνάμε μία πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση, το ΝΑΤΟ κρατάει αποστάσεις, τώρα όμως όπως επεσήμανε η κ. Μπακογιάννη, «τίθεται ένα θέμα από ένα μέλος του ΝΑΤΟ το οποίο αφενός παραβιάζει ευθέως και κατηγορηματικά τις αρχές του ΝΑΤΟ στη Συρία και κάνει μία επέμβαση στη Συρία η οποία είναι παντελώς αντίθετη με τις αρχές του ΝΑΤΟ, άρα το ερώτημα είναι αν κάποιος του απαντήσει εκεί, κι ορθώς το θέτει αυτό ο Μακρόν, αν κάποιος του πει για καθίστε κύριοι εμείς θα απαντήσουμε στην Τουρκία ενόπλως, το ΝΑΤΟ θα μπει να υποστηρίξει την επέμβαση στη Συρία; Διότι με βάση το καταστατικό του ένα μέλος του ενδεχομένως να δεχτεί μία πρόσθετη επίθεση; Αυτό είναι το πρώτο. Το δεύτερο είναι έρχεται αύριο το ΝΑΤΟ και κάνει μία συμφωνία με μία χώρα μη μέλος του ΝΑΤΟ, η οποία παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο. Τι θα κάνει το ΝΑΤΟ; Θα κάνει πάλι τον Πόντιο Πιλάτο; Ποιος είναι ο ρόλος του ΝΑΤΟ; Τι μήνυμα στέλνουμε εμείς ως μέλη του ΝΑΤΟ προς όλες αυτές τις χώρες οι οποίες πιστεύουν ότι η συμμετοχή τους στο ΝΑΤΟ τους εξασφαλίζει τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή. Άρα είμαστε σε μία πάρα πολύ δύσκολη περίοδο. Δε νομίζω ότι υπάρχει κανένας ο οποίος να αμφισβητεί ότι στην περίπτωση μίας σύρραξης, η Ελλάδα θα κρατηθεί από τις δικές της ένοπλες δυνάμεις».

Πρόσθεσε δε, «εγώ ήμουν, είμαι και θα είμαι σταθερά υπέρ της λογικής της συνέχισης του διαλόγου με την Τουρκία, με τους Τούρκους πρέπει να συζητάμε, το ότι συζητάμε δεν σημαίνει με κανέναν τρόπο ότι κάνουμε πίσω στις αρχές, στα δικαιώματα μας, αλλά πρέπει να συζητάμε».

Μοίρασε το άρθρο!