Καμπάνα στον πρώην δήμαρχο Ωραιοκάστρου Δ. Σαραμάντο με ποινή κάθειρξης επτά ετών

Καμπάνα σε 13 άτομα, μεταξύ των οποίων και στον πρώην δήμαρχο Ωραιοκάστρου και Καλλιθέας, Δημήτρη Σαραμάντο αλλά και σε πρώην μέλη της διοίκησης, επέβαλε σήμερα Δευτέρα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης που κάθισαν στο εδώλιο κατηγορούμενοι για την υπόθεση χρηματοδότησης εικονικών έργων.

Στον πρώην δήμαρχο επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης επτά ετών, ενώ στους υπόλοιπους από τρία χρόνια φυλάκισης έως επτά χρόνια κάθειρξης. Ο πρώην δήμαρχος και οι άλλοι δώδεκα καταδικάστηκαν κατά περίπτωση για απιστία σε βάρος του δημοσίου και για ψευδείς βεβαιώσεις.

Το δικαστήριο αποφάσισε η έφεση των κατηγορουμένων να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα αφέθηκαν ελεύθεροι ενώ παράλληλα αναγνωρίστηκε σε όλους το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς. Οκτώ συγκατηγορούμενοί τους κρίθηκαν αθώοι.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η υπόθεση αφορά σε καταγγελίες για απευθείας αναθέσεις από το 2003 έως το 2009 για έργα ύψους 3,3 εκατ. τα οποία ενέκρινε η τότε δημοτική αρχή και το συμβούλιο του δήμου Καλλιθέας, χωρίς όμως αυτά να προχωρούν, ενώ μέλη των επιτροπών φέρονται να βεβαίωναν πως γίνονταν κανονικά.

Όπως αποφάνθηκε το δικαστήριο, τέσσερα έργα, ύψους άνω των 500.000 ευρώ, που αφορούν σε προγράμματα ενσωμάτωσης μεταναστών, καταπολέμησης κουνουπιών σε οικισμούς, έργων στον Γαλλικό ποταμό και προώθησης σε απασχόληση, δεν εκτελέστηκαν.

Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις πράξεις και υποστήριξαν ότι με τα χρήματα κάλυψαν άλλες ανάγκες του δήμου.

 

Μοίρασε το άρθρο!