Καλύτερα ένα «άθλιο» τέλος, παρά μια «πολιτική αθλιότητα» χωρίς τέλος

Επειδή γίνεται αναφορά στο όνομα μου, σε ένα δελτίο των τεσσάρων που θυσίασαν την παράταξη τους για μια καρέκλα και ένα ικανοποιητικό μισθό, θα ήθελα να δώσω κάποιες απαντήσεις με συγκεκριμένα στοιχεία και όχι με αόριστες φιλολογίες, γιατί την αλήθεια την «φτιάχνει» κανείς ακριβώς όπως φτιάχνει και το ψέμα. …. Πόσα πόδια έχει ένας σκύλος αν ονομάσουμε την ουρά του «πόδι»; Τέσσερα…Αυτό ακριβώς κάνατε με το δελτίο τύπου έχοντας το σήμα της παράταξης χωρίς ντροπή. Μιλάτε λοιπόν ως μέλη της «Πολιτεία με Όραμα», μίας παράταξης που διατηρεί την αυτοτέλειά της. Ποιος σας είπε ότι η παράταξη είσαστε μόνο εσείς οι τέσσερις; Η παράταξη είναι οι 110 υποψήφιοι και τα στελέχη της, που χάριν σε αυτούς είσαστε αυτό που προσπαθείτε να μας δείξετε, και πιστεύω ότι από την επόμενη φορά τα δελτία σας να μην τα γράφει κανένας φιλόλογος, ή κανένας διαχειριστής τοπικού site που σας έβριζε πέντε χρόνια.

Λέτε λοιπόν ότι κινηθήκατε συλλογικά, και σε καμία περίπτωση ατομικά. Εκτός βέβαια που σας διαψεύδουν με τον καλύτερο τρόπο οι δύο άλλοι εκλεγμένοι σύμβουλοι, οι οποίοι αποχώρησαν αηδιασμένοι, μπορείτε να μας πείτε πότε συγκαλέσατε τα μέλη της παράταξης να τους ενημερώσετε για τις προθέσεις σας, και να βγει μια συλλογική απόφαση; ΠΟΤΕ. Και σας προκαλώ. Μόνοι σας, οι τέσσερις αποφασίσατε το ξεπούλημα της.

Μπορείτε να μας πείτε αφού επικαλείστε τον νέο εκλογικό σύστημα, το οποίο αναφέρει ρητά ότι οι συγκλήσεις γίνονται μόνο μέσω παρατάξεων βάσει ενός διοικητικού προγράμματος, πιο είναι και πότε δημοσιεύτηκε αυτό το πρόγραμμα; ΠΟΤΕ.

Μπορείτε να μας πείτε πως είναι δυνατόν να λέτε ότι από την αρχή υπήρξε το ενδεχόμενο συνεργασίας με την νέα διοίκηση, και εσείς να το τορπιλίζετε με την στάση σας; Συγκεκριμένα ο κ.Ζιακούλης με φώναξε δύο φορές στο γραφείο του, μαινόμενος αρχικά με τον κ.Χατζηαντωνίου και τον κ.Κοίτσίδη για την επικείμενη συνεργασία τους με τον νέο δήμαρχο, και ότι έπρεπε να καλέσουμε την παράταξη για να το αποτρέψουμε; Εξάλλου για την αντίθεση του, υπάρχει και σχετικό βίντεο στο EURO https://www.youtube.com/watch?v=3xB3wmYEKrs… 

Ο κ. Ιωσηφίδης παρουσία πολλών μαρτύρων και σχεδόν για δύο μήνες, καταφέρονταν  εναντίον του Κ.Ζιακούλη και του κ.Τσακίρη με απαξιωτικά λόγια. Ο δε πατήρ Ιωσηφίδης σε μια ανάρτηση μου, σχολίασε τα εξής: Ηλία όπως γνωρίζεις καλά τα κάστρα πέφτουν από μέσα. Που να φαντάζονταν ο άνθρωπος ότι ο γιος του θα ήταν από τους μέσα.

Ο κ.Τερζής, και εδώ υπάρχουν πολλοί μάρτυρες, λίγο πριν την συνάντηση των τεσσάρων, μιλούσε απαξιωτικά για τους τρεις και τις μεθοδεύσεις τους, αφού όπως έλεγε, αυτοί τακτοποίησαν τις δικές τους θέσεις, βγάζοντας στην ουσία εκτός τον ίδιο, και στο τέλος βέβαια τρία άτομα τον χρίσατε επικεφαλής.Αυτά δεν γίνονται ούτε στις τριτοκοσμικές χώρες.

Ο κ.Χατζηαντωνίου προτού ακόμα στεγνώσει η μελάνη από τα αποτελέσματα είχε πάει ήδη στον Τσακίρη, και εδώ υπάρχει καταγεγραμμένο σχόλιο του. Άλλωστε και από δημοσιεύματα που υπήρχαν στο παρελθόν, μιλούσαν για άδειασμα των συναδέλφων του στο ΑΓΝΟ από τον ίδιο. Άρα να υποθέσουμε ότι υπάρχει κάποια εμπειρία, και το πιο βασικό, και εδώ υπάρχουν πολλοί μάρτυρες, πως είναι δυνατόν με έναν αντιδήμαρχο και έναν πρόεδρο που ήθελε να τους οδηγήσει στην φυλακή, τώρα θα συνεργάζεται;

Και τέλος ας μη μιλήσουμε για τον σημερινό σύμβουλο  του νέου δημάρχου και στέλεχος της προηγούμενης διοίκησης, που την ημέρα των αποτελεσμάτων ο νέος δήμαρχος, και είναι καταγεγραμμένο σε κάμερα, τον είπε: Σε ευχαριστώ πολύ, γιατί σε χρωστάω πολλά.

Μιλάτε για πολιτικό Βατερλώ της παράταξης με μόλις 12% στο Ωραιόκαστρο, αποδίδοντας την ευθύνη σε «επικοινωνιακούς σύμβουλους». Εδώ θα μπορούσα να συμφωνήσω μαζί σας, γιατί ο κ.Ζιακούλης και ο κ.Χατζηαντωνίου, το δεξί και το αριστερό χέρι του δημάρχου, ήταν αυτοί που κυρίως «συμβούλευαν» τον πρώην δήμαρχο, μαζί με τον πρώην αντιδήμαρχο, και σημερινό σύμβουλο του νέου δημάρχου. Και για να μην αδικήσω τον πρώτο, ο δεύτερος ήταν αυτός που δημιουργούσε συνέχεια προβλήματα με τους υπόλοιπους διοικούντες, αλλά φαίνεται ότι είχε την ασυλία, εκμεταλευόμενος την συγγένεια του με τον δήμαρχο, οδηγώντας πολλές φορές την παράταξη στα βράχια.

Όμως αγαπητοί μου ο κόσμος δεν καταδίκασε την προηγούμενη διοίκηση για την επικοινωνία της, αλλά για το έργο της, πού εσείς διοικούσατε. Για εσάς τους ανίκανους, όπως σας χαρακτήριζε ουκ ολίγες φορές ο Π.Τσακίρης και οι συνεργάτες του. Αν καταλάβατε καλά, εσάς καταδίκασε με το εκλογικό αποτέλεσμα. Και εδώ σας προκαλώ να μου απαντήσετε τι κάνατε μεταξύ πρώτης και δεύτερης Κυριακής, ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ, γιατί είχατε ήδη εκλεγεί.

Δυστυχώς όμως «παραταξιακοί λιποτάκτες» είσαστε εσείς οι τέσσερις και όχι οι υπόλοιποι εκατό και τα δεκάδες στελέχη της παράταξης που αισθάνονται ντροπή, όχι για το αποτέλεσμα, γιατί και η νίκη και η ήτα είναι μέσα στην μάχη που δίνεις, αλλά για την στάση σας.

Τέλος ο κ.Τσακίρης οφείλει και πρέπει να δώσει κάποια απάντηση, όχι μόνο σε όσα απαξιωτικά γράφετε γι αυτόν, και δεν είναι λίγα, αλλά και για το γεγονός ότι κατά την διάρκεια των συνομιλιών, οι κύριοι αυτοί ταυτόχρονα τορπίλιζαν την επικείμενη συνεργασία. Αν πάλι αισθάνεται καλά με αυτούς, τότε ούτε ψήλος στον κόρφο του, μάλλον θα έχει την ίδια τύχη που είχε και ο πρώην δήμαρχος.

Ηλίας Π.Καραγκουνίδης

Υ.Γ.:Σας προκαλώ να απαντήσετε ή να διαψεύστε τουλάχιστον ένα από τα παραπάνω. Αν το καταφέρετε, εγώ δημόσια θα βγω και θα ζητήσω συγνώμη

Μοίρασε το άρθρο!