Και φάσεις και χαμένο πέναλτι και ένταση και… καταιγίδα είχε το ντέρμπι Άρης-ΠΑΟΚ στο (0-0)

Στο «Κλ.Βικελίδης», Άρης και ΠΑΟΚ έψαχναν τρίποντο… ηρεμίας. Ο «λαβωμένος» από το Αγρίνιο, Άρης, και με υπηρεσιακό προπονητή στον πάγκο του, γνώριζε πως είχε απέναντί του μία ομάδα με το απόλυτο των νικών μεν, κινούμενη σε μία λεπτή ισορροπία δε, σε αυτή τη διαδικασία ανανέωσης και ποδοσφαιρικής εδραίωσης. 

Πάθος και τακτική συνθέτουν την εικόνα του α΄ημιχρόνου σε ένα ντέρμπι που θεωρητικά τα είχε όλα, εκτός από το βασικό: Γκολ! Αμφότερες επιθετικά κινήθηκαν σε ρηχά νερά, με λιγοστές φάσεις. Επί της ουσίας, οι φιλοξενούμενοι εγκλώβισαν και έριξαν τον Άρη στην παγίδα του άξονα που λειτούργησε εξαιρετικά για τον Δικέφαλο, κρατώντας εντελώς… αποκομμένο τον Γκρέι, ο οποίος κατάφερε μόλις μία φορά να βρει χώρο και να δημιουργήσει μία υπό προύποθέσεις φάση με εκφραστή τον Ματέο Γκαρσία. 

Στα αξιοσημείωτα του α΄μέρους, οι πολλές στημένες μπάλες του Άρη που δεν… προβλημάτισαν ιδιαίτερα τους φιλοξενούμενους ενώ όποτε χρειάστηκε ο Κοτάρσκι φώναξε παρών, όπως στο 35′ με το μακρινό σουτ του Μαντσίνι. Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ έδινε την εικόνα μιας ομάδας με εύρυθμη λειτουργία που δεν κατάφερε όμως στο καλό του διάστημα να δημιουργήσει «πονοκέφαλο» στους κιτρινόμαυρους, κινήθηκε κυρίως από τις πτέρυγες με τις γνωστές εναλλαγές των Νάρεϊ – Αντρίγια, με τον πρώτο -μάλιστα- να καταγράφει από νωρίς (2′) την πρώτη υποψία ευκαιρίας στο παιχνίδι. 

Εκ του αποτελέσματος αλλά και της εικόνας στο πρώτο 45λεπτο, ήταν σαφές πως οι δύο ομάδες κινήθηκαν πιο συντηρητικά, θέλοντας πρωτίστως να μην «γράψουν» λάθη στην πίσω ζώνη, απέφυγαν τα ρίσκα και αναχώρησαν με το 0-0 στην ανάπαυλα του ημιχρόνου… 

Το 4λεπτο του β’ ημιχρόνου (50 ‘ – 54’) φρόντισε να «σβήσει» εντελώς από το μυαλό το α΄μέρος καθώς στο ντέρμπι μίλησε η κλάση των δύο πορτιέρε, αρχικά του Κουέστα, ο οποίος αποσώβησε τον κίνδυνο για την ομάδα του μετά την προβολή του Μπράντον ενώ λίγα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Κοτάρσκι να κρατήσει «ζωντανό» τον ΠΑΟΚ, αποκρούοντας το πέναλτι του Γκρεϊ μετά τον καταλογισμό σε Κουλιεράκη! Μάλιστα, ο Κροάτης έδειξε εκ νέου αντανακλαστικά στο καλό μομέντουμ του Άρη, λέγοντας «όχι» και στον Γκαρθία!

Με το ντέρμπι να έχει αποκτήσει φρενήρη ρυθμό, σημειώθηκαν οι πρώτες κινήσεις από τον πάγκο, με τον Απόστολο Τερζή να φρεσκάρει την επίθεσή του και τον Ραζβάν Λουτσέσκου να επιστρατεύει εμπειρία. Οι αλλαγές όμως και η καταιγίδα κάθε άλλο παρά έδωσαν το κάτι παραπάνω σε Άρη και ΠΑΟΚ που ανακάτεψαν πλήρως την τράπουλα τους, κινήθηκαν πιο… άναρχα, αναζητώντας όπως όπως ένα γκολ…

Το γκολ δεν ήρθε αλλά το ματς ολοκληρώθηκε, όπως ακριβώς το σχεδίασαν, άναρχα! Με κόκκινες σε Νταμπό – Καντουρί και πληθώρα καρτών στους πάγκους των δύο ομάδων λόγω της μεγάλης έντασης που προκλήθηκε στο φινάλε του αγώνα ως απόρροια του έντονου εκνευρισμού που έδειξαν να παραδίνονται οι δύο ομάδες. 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

Άρης (Απόστολος Τερζής): Κουέστα, Εμπακατά, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μαζικού, Ντουκουρέ, Ντιόπ (Νταμπό 46′), Μανού Γκαρθία (Ιτούρμπε 69′), Ματέο Γκαρσία (Ζερβινιό 81′), Μαντσίνι (Καμάτσο 81′), Γκρέι (Πάλμα 64΄)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Τσαούσης (Βιείρίνια 59′), Ντάντας (Μπίσεσβαρ (59′), Κούρτιτς, Ντόουγκλας Αουγκούστο, Νάρεϊ, Α. Ζίβκοβιτς, Τόμας (Ολιβέιρα 63′).

Μοίρασε το άρθρο!