Καιρός: Τα τελευταία δεδομένα για την Καθαρά Δευτέρα. Τι αλλάζει και τι ακολουθεί; (videos)

Παρέλαση βαρομετρικών χαμηλών ξεκινά από την Καθαρά Δευτέρα, σύμφωνα με τη μεσημεριανή ανανέωση δεδομένων του καιρικού προγνωστικού μοντέλου GFS…

 Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αρχίζει να παρουσιάζει η μακροπρόθεσμη τάση για την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου, αφού από την Καθαρά Δευτέρα φαίνεται -σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία- να αλλάζει η κυκλοφορία στην ατμόσφαιρα και να δέχεται η χώρα μας ένα πέρασμα από διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά, ικανά να αφήσουν αρκετές βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.

Θα δείτε πως κατά τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας, η διαταραχή Τετάρτης και Πέμπτης θα αφορά κυρίως στη βορειοδυτική Ελλάδα, ο καιρός θα βελτιωθεί πανελλαδικά σχεδόν την Κυριακή της Αποκριάς. Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία, από την Καθαρά Δευτέρα (κυρίως μετά το μεσημέρι) αναμένεται μια αλλαγή του καιρού από τα δυτικά και την Τρίτη θα επικρατεί κακοκαιρία σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα, για να ακολουθήσει νέα κακοκαιρία την Πέμπτη.

Δείτε στον ακόλουθο χάρτη την κίνηση των βαρομετρικών συστημάτων πάνω απ’ τη χώρα μας:

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Δείτε στον ακόλουθο χάρτη με την καταγραφή της κίνησης των αερίων μαζών, την πρόσκαιρη πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη και την Παρασκευή και την επαναφορά σε φυσιολογικά επίπεδα απ’ το Σάββατο:

 

πηγή: dokari

Μοίρασε το άρθρο!