Ισοπαλία για τον Άρη στην Τρίπολη, καθώς έμεινε όρθιος απέναντι στον Αστέρα (1-1)

Στην Τρίπολη υπήρξε διάθεση, αλλά έλειψε η ικανότητα για περισσότερο από μία ώρα. Το παιχνίδι μεταξύ Αστέρα και Άρη είχε αρκετή ταχύτητα και ένταση κυρίως μέχρι τα μισά του πρώτου μέρους, στοιχεία που προέκυψαν χάρη στο pressing των «κιτρινόμαυρων» αλλά και την ετοιμότητα των γηπεδούχων να σπάσουν την πίεση και να τρέξουν στο χώρο.

Στο δεύτερο μέρος το σκηνικό δεν άλλαξε για αρκετή ώρα και κανείς θα νόμιζε ότι βλέπει την επανάληψη του πρώτου, αφού ο Ριέρα έχασε ακόμα ένα μοναδικό τετ-α-τετ, στην προσπάθεια του να «κρεμάσει» και πάλι τον Κουέστα.

 Όλα αυτά μέχρι που ο Μάντζιος έριξε στο παιχνίδι Τζέγκο και Σίλβα, «χτυπώντας» στην κούραση και στην ταχύτητα τον Αστέρα. Ο Άρης άρχισε να φτάνει όλο και πιο συχνά στην περιοχή του Τσιφτσή και τελικά βρήκε το πολυπόθητο γκολ στο 74ο λεπτό, με εξαιρετική κάθετη πάσα του Γκάμα και σκόρερ τον Μαντσίνι.

Και ενώ ο Άρης έμοιαζε να έχει σωματικά και φυσικά πνευματικά αποθέματα για να πάρει το «διπλό» στο «Θ. Κολοκοτρώνης», ο Αστέρας τον έπιασε στον… ύπνο με μια γρήγορη εκτέλεση άουτ, αντεπίθεση και τελικά ισοφάριση: ο Κώτσιρας έκανε το παράλληλο γύρισμα από δεξιά και ο Ροζ πέτυχε αυτογκόλ στην προσπάθεια του να διώξει με προβολή προ του Μπαράλες.

Οι γηπεδούχοι δεν έμειναν εκεί, μάλιστα, αφού δεν είχαν τίποτα να χάσουν. Στο 87′, ο Μπαράλες έκανε την προβολή μετά από σέντρα, αναγκάζοντας τον Κουέστα σε μια εντυπωσιακή διπλή επέμβαση, με την οποίο ο Ισπανός τερματοφύλακας του Άρη κράτησε το 1-1. 

Λίγο έλειψε να σπάσουν καρδιές μάλιστα στην Τρίπολη, με τον Μπερτόγλιο να πέφτει στην περιοχή στο 93′ και τους φιλοξενούμενους να ζητούν πέναλτι, όσο όμως ο Φωτιάς σφύριζε τη λήξη του αγώνα.

Με τον βαθμό της ισοπαλίας, ο Άρης έκανε αποφασιστικό βήμα για την έξοδο στην Ευρώπη, εκμεταλλευόμενος το «Χ» του Παναθηναϊκού νωρίτερα στην Τούμπα.

Μοίρασε το άρθρο!