Ιδέες για το γιορτινό τραπέζι: Ζαμπόν μπούτι στο φούρνο με μέλι

Oι γιορτές πλησιάζουν και έρχεται ο καιρός που θα πρέπει να βρείτε τι να μαγειρέψετε για τους αγαπημένους σας στο γιορτινό τραπέζι. Έτσι, αυτές τις ημέρες σας δίνουμε μερικές ιδέες που θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπους και φέτος τα Χριστούγεννα. 

Σήμερα μαγειρεύουμε ζαμπόν μπούτι στο φούρνο με μέλι! 

Υλικά

  • 1 μπούτι ζαμπόν περίπου 2 κιλά
  • 1/4 φλιτζάνι γαριφαλάκια
  • 1/4 φλιτζάνι σιρόπι καλαμποκιού
  • 2 φλιτζάνια μέλι
  • 2/3 φλιτζάνι βούτυρο

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 165 βαθμούς. Καρφώστε στο ζαμπόν τα γαρίφαλα και τοποθετήστε το ζαμπόν σε ταψί με αλουμινόχαρτο.
  2. Εν τω μεταξύ, βάλτε σε μια κατσαρόλα το σιρόπι καλαμποκιού, το μέλι και το βούτυρο και αφήστε τα να ενωθούν ζεσταίνοντάς τα ελαφρώς.
  3. Με ένα πινέλο περάστε το ζαμπόν με αυτήν τη ζεστή σος και ψήστε για 1 ώρα και 15 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο. Ανά δέκα λεπτά θα ανοίγετε τον φούρνο και θα περνάτε το μπούτι με της σος. Σημειωτέον ότι η σος πρέπει να είναι ζεστή όταν θα την απλώνετε στο μπούτι. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 4 έως 5 λεπτών ψησίματος, ενεργοποιήστε το γκριλ για να καραμελωθεί το μπούτι. Στη συνέχεια αφαιρέστε από τον φούρνο το μπούτι και αφήστε το να κρυώσει λίγα λεπτά πριν το σερβίρετε.
  4. Χρόνος προετοιμασίας 20’ – Χρόνος ψησίματος 1 ώρα και 15’

Μοίρασε το άρθρο!