Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: «ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΠΟ COVID-19 ΤΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: «ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΠΟ COVID-19 ΤΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ»

Να εξεταστεί η δυνατότητα να θεωρείται εργατικό ατύχημα ο θάνατος από Covid-19 του Υγειονομικού προσωπικού και του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας ζητά ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρος Καράογλου, με ερώτηση που κατέθεσε σήμερα (15/01/2021) στους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας-Κοινωνικών Υποθέσεων.

Στην ερώτηση ο κ. Καράογλου επισημαίνει πως πρόκειται για μια κίνηση η οποία θα έχει ουσιαστικό και ηθικό αντίκρισμα σε όσους εργάζονται με αυταπάρνηση σε υπηρεσίες αιχμής, οι οποίες βρίσκονται καθημερινά στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης και διαχείρισης της πανδημίας.

Στη δήλωσή του ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνει πως η πρωτοβουλία του έχει σκοπό να αναγνωριστεί η πολύτιμη συνεισφορά όσων λόγω επαγγέλματος έρχονται εν γνώσει τους σε επαφή με νοσούντες και ασθενείς Covid-19, θέτοντας την υγεία τους σε κίνδυνο κατά την άσκηση του καθήκοντός τους.

Όπως επισημαίνει ο κ. Καράογλου: «Το Υγειονομικό προσωπικό και το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας δίνουν καθημερινά τον καλύτερο εαυτό τους κατά της πανδημίας, μετρώντας δεκάδες απώλειες συναδέλφων τους οι οποίοι νόσησαν όχι γιατί δεν τήρησαν τα μέτρα υγειονομικής προστασίας, αλλά διότι στάθηκαν θαρραλέα και με αυτοθυσία στο πλευρό συμπολιτών τους οι οποίοι έδιναν τη δική τους σκληρή μάχη με τον επικίνδυνο και φονικό ιό.

Τιμώντας τη μνήμη και τη θυσία όσων «έπεσαν» εν ώρα καθήκοντος, η Πολιτεία οφείλει να εξετάσει τη δυνατότητα αναγνώρισης του θανάτου τους ως αποτέλεσμα εργατικού ατυχήματος και κατά συνέπεια οι οικογένειές τους να δικαιούνται τα προβλεπόμενα.

Άλλωστε, πρόκειται για κατηγορίες εργαζομένων που εκ των πραγμάτων είναι διαρκώς εκτεθειμένοι στον κορωνοϊό, αφού φροντίζουν πολίτες που νοσούν».

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της ερώτησης.

Για το Γραφείο Τύπου

Χρήστος Τσαλικίδης

2310 525545

6945240224

Μοίρασε το άρθρο!