Θ.ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ «Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΦΤΩΧΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ»

αρχείο λήψης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επικοινωνιακό «πυροτέχνημα» με μοναδικό σκοπό να γεμίσει το άδειο από παροχές «καλάθι» του Πρωθυπουργού στην 82η Δ.Ε.Θ. χαρακτήρισε στην ομιλία του ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρος Καράογλου, το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας που συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής.

Όπως σημείωσε, το συγκεκριμένο νομοσχέδιο για τα εργασιακά δεν επουλώνει τις πληγές που άνοιξε στο Ασφαλιστικό σύστημα ο νόμος Κατρούγκαλου, ούτε απαντά στο επιτακτικό ερώτημα που θέτει η κοινωνία για το πώς θα δημιουργηθούν στην πατρίδα μας ποιοτικές θέσεις εργασίας, πλήρους απασχόλησης, με αξιοπρεπείς μισθούς.

«Η Κυβέρνηση βλέπει το δέντρο και χάνει το δάσος» ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του αν. Τομεάρχη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος αναφερόμενος στις δηλώσεις της αρμόδιας Υπουργού περί μείωσης της στατιστικής ανεργίας έκανε λόγο για «ύβρη, πρόκληση και προσβολή προς εργαζόμενους και ασφαλισμένους».

Την προέτρεψε μάλιστα να ζητήσει συγγνώμη τόσο από τους συνταξιούχους, για τις 2 έως 3 συντάξεις που θα κοπούν το 2019, όσο και από τους εργαζόμενους, για την απώλεια 2 μισθών λόγω των διαδοχικών μειώσεων του αφορολόγητου ορίου, που υπερψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

«Αυτή δεν είναι πολιτική με κοινωνικό πρόσημο αλλά πολιτικός στρουθοκαμηλισμός και απόδειξη ότι η συγκυβέρνηση έχει μηδενική επαφή με την κοινωνία» σημείωσε ο κ. Καράογλου, κατηγορώντας την κα. Αχτσιόγλου ότι αντί να παρέμβει δραστικά για την αποκλιμάκωση της ανεργίας και τη στήριξη της απασχόλησης, εκείνη επιλέγει να κρύψει κάτω από το… χαλί όλα τα δομικά προβλήματα που ταλανίζουν την αγορά εργασίας και το ασφαλιστικό σύστημα.

Όπως είπε, κλείνοντας την τοποθέτησή του, «η Κυβέρνηση δημιουργεί φτωχούς εργαζόμενους και εξαθλιωμένους συνταξιούχους. Δεν είναι αυτή η Ελλάδα που μας αρμόζει, δεν είναι αυτή η Ελλάδα που οραματίζεται και σχεδιάζει η Νέα Δημοκρατία».

 

Μοίρασε το άρθρο!