Θεσσαλονίκη: 10 μαγαζιά με λαχταριστό χειροποίητο παγωτό

Ποια είναι η πιο δροσερή και απολαυστική λέξη του καλοκαιριού; Μα φυσικά το παγωτό! Η λιχουδιά που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους. Αυτή που σε γεμίζει αναμνήσεις και είναι συνώνυμη της πιο ανέμελης εποχής του χρόνου. Παραδέξου το, ακόμα και στην πόλη το καλοκαίρι δεν είναι το ίδιο όταν απολαμβάνεις ένα λαχταριστό παγωτό.

Το cityportal.gr σου παρουσιάζει τις 10 κορυφαίες επιλογές για απολαυστικό, χειροποίητο παγωτό. Σε προσκαλούμε να ανακαλύψεις ένα σωρό καινούργιες και κλασικές γεύσεις, να επιλέξεις vegan ή χωρίς ζάχαρη (ή και τα δύο). Όποια διατροφή κι αν ακολουθείς, υπάρχει το ιδανικό παγωτό για σένα (και όχι μόνο ένα).

10 ΜΑΓΑΖΙΑ ΜΕ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΟ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΠΑΓΩΤΟ

Choureal – εκεί που το προφιτερόλ συναντά το παγωτό!

Το Choureal είναι ένα μοναδικό  concept στην Παλαιών Πατρών Γερμανού, που έχει κερδίσει το κοινό της Θεσσαλονίκης με το προφιτερόλ του. Η φήμη του μάλιστα ξεπέρασε τα σύνορα της πόλης και έγινε ξακουστό για τα προϊόντα του σε ολόκληρη την χώρα και όχι μόνο. Ήξερες όμως ότι το Choureal διαθέτει και υπέροχο παγωτό;

Choureal

Μια ποικιλία κλασικών γεύσεων σε περιμένει στο ψυγείο του Choureal, καθώς και πιο μοντέρνες προτάσεις όπως η βανίλια Μαδαγασκάρης, η bitter σοκολάτα Valrhona, το φυστίκι Αιγίνης, αλλά και δροσερά σορμπέ από φρέσκες φράουλες, mango, βατόμουρα και πεπόνι. Τι να πρωτοδιαλέξει κανείς; Πάρτε μια γεύση εδω…

Choureal

Παλαιών Πατρών Γερμανού 9,
Τηλέφωνο: 231 025 2766


 

Bufala Gelato – παγωτό απο 100% φρέσκο Ελληνικό βουβαλινό γάλα

Το Bufala Gelato φημίζεται για το παγωτό του από 100% φρέσκο Ελληνικό βουβαλινό γάλα Σερρών, που παρασκευάζεται καθημερινά. Εκτός από την ελαφριά, αλλά ταυτόχρονα γεμάτη και μεστή γεύση του, το βουβαλινό γάλα αποτελεί την ιδανική λύση για όσους αγαπούν το παγωτό αλλά έχουν αλλεργίες ή δυσανεξία στη λακτόζη. Διαθέτει όμως και το παραδοσιακό παγωτό, φτιαγμένο αποκλειστικά από υψηλής ποιότητας αγελαδινό γάλα και ανθόγαλα και τα πιο αγνά, εκλεκτά υλικά και συνοδεύεται πάντα από ολόφρεσκα χωνάκια που φτιάχνονται μπροστά σου εκείνη τη στιγμή.


Και αν προσέχεις τη διατροφή σου και τη γραμμή σου, το vegan παγωτό τους σε μοναδικές πρωτότυπες γεύσεις, χωρίς γαλακτοκομικά προϊόντα και χωρίς ζάχαρη, είναι το ιδανικό για σένα. Εκτός κι αν προτιμάς το frozen yoghurt. Και για τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους, το Βufala Gelato προτείνει soft ice cream με πράσινο τσάι και γάλα καρύδας!

Bufala Gelato

• One Salonica Outlet Mall: Γιαννιτσών 61 & Κωλέττη, Τηλέφωνο: 2310 524010
• Θέρμη: Πλατεία Παραμάνας 4, Τηλέφωνο: 2310 383580
• Κέντρο: Λ. Νίκης 9, Τηλέφωνο: 2310226400


 

Fregio – παγωτό για καλομαθημένους

Το «παγωτό για καλομαθημένους», το σλόγκαν που έχει γίνει πλέον συνώνυμο της εταιρίας, μας συστήθηκε για πρώτη φορά το 1995, όταν άνοιξε το πρώτο κατάστημα Fregio. Έκτοτε και για πάνω από δύο δεκαετίες, σε ταξιδεύει στον κόσμο του παγωτού, πάντα με γνώμονα και έμπνευση τις δικές σου προτιμήσεις, με πρωτότυπους πειραματισμούς αλλά και σεβασμό στην παράδοση και στην ποιότητα. Διαχρονική αξία στο παγωτό, αλλά και με πολλές προτάσεις από εκλεκτά γλυκά, σε περιμένει να επιλέξεις αυτό που προτιμάς.

Με ανανεωμένη εικόνα, σύγχρονη και κομψή αισθητική και τη γνωστή και φιλική εξυπηρέτηση, το Fregio σου υπόσχεται να σε ταξιδέψει γλυκά στον κόσμο του παγωτού. Τα παγωτά Fregio θα τα βρεις στα 6 καταστήματα στη Θεσσαλονίκη και στην Καλλιθέα Χαλκιδικής, αλλά και σε ακόμα περισσότερα σημεία πώλησης. Βρες εδώ το πλησιέστερο σημείο πώλησης Fregio.


 

Parfait – χειροποίητο εκλεκτό παγωτό με αυθεντική συνταγή

Με καταγωγή από τις Σέρρες, όπου η εταιρία ξεκίνησε τη λειτουργία της το μακρινό 1981, το Parfait σου προσφέρει φρέσκο, χειροποίητο παγωτό, βασισμένο σε αυθεντική συνταγή, όπως και όλα τα γλυκά τους, που παρασκευάζονται σε παραδοσιακό εργαστήρι ζαχαροπλαστικής. Ολόφρεσκο γάλα, αυγά ημέρας, βελούδινη κρέμα γάλακτος, εκλεκτοί ελληνικοί ξηροί καρποί, συναντιούνται και δένονται αρμονικά με πραγματική βελγική σοκολάτα.

Εδώ, η γεύση έρχεται να συναντήσει ένα συνδυασμό συνταγών από γαλλική patisserie, ιταλική αλλά και αμερικάνικη σχολή παγωτού, βέλγικη chocolaterie αλλά και γεύσεις παραδοσιακές ελληνικές. Ένα μοναδικό ταξίδι σε εκλεπτυσμένες γεύσεις.

Parfait

Διεύθυνση: Λεωφ. Νίκης 77
Τηλέφωνο: 2310283400


 

Gellisimo Biscoto –  παγωτό …για να το ερωτευτεις

Το Gellissimo Biscotο θα το βρεις σε δύο σημεία στην πόλη: στο κέντρο και στην Τούμπα. Είναι το μαγαζί που θα γίνει το στέκι σου. Μόλις το γνωρίσεις, θα θέλεις να περνάς εκεί ώρα, παρέα με τους φίλους σου, να χαλαρώνεις και να ξεχνάς τα προβλήματά σου. Το παγωτό του θα σε ενθουσιάσει! Αλλά κυρίως οι ακαταμάχητοι συνδυασμοί του, με λαχταριστές βάφλες και pancake! Παγωτοπανδαισία γεύσεων, φτιαγμένες με αγάπη και μεράκι, περιμένουν να τις ανακαλύψεις και να τις ερωτευτείς.

Αυτό το στέκι θα γίνει η γλυκιά, δροσερή συντροφιά σου τις ζεστές μέρες (και νύχτες) του καλοκαιριού. Όπως λένε οι ιδιοκτήτες, αγαπάνε το παγωτό περισσότερο από ότι αγαπάνε τον εαυτό τους κι αυτό φαίνεται, συμπληρώνουμε εμείς!

Gellisimo Biscoto

Διεύθυνση: Προξένου Κορομηλά 8, Τηλέφωνο: 2313087125
Γρηγορίου Λαμπράκη 135, Τηλέφωνο: 2313087125


 

Δορκάδα αν θες να δοκιμάσεις πραγματικό παγωτό, χειροποίητο, μαστιχωτό

Από το 1957 που ξεκίνησε η οικογενειακή επιχείρηση στο Τσινάρι και μεταφέρθηκε το 1961 στο μέρος που βρίσκεται μέχρι και σήμερα, μπορεί να πέρασαν πολλά χρόνια αλλά σχεδόν τίποτα δεν άλλαξε στον χώρο και κυρίως στα προϊόντα. Δεν υπάρχει εξάλλου λόγος να γίνει κάτι τέτοιο, αφού η Δορκάδα έχει καταφέρει να κερδίσει διαφορετικές γενιές Θεσσαλονικέων δίνοντας έμφαση στην ουσία. Στην παρασκευή ποιοτικών και εξαιρετικών προϊόντων.

Ένα τέτοιο προϊόν είναι και το παγωτό που παράγεται από Φεβρουάριο έως και Οκτώβριο από φρέσκο πρόβειο γάλα. Χειροποίητο, με χαρακτηριστική μαστιχωτή υφή και αυθεντική γεύση, θα σου θυμίσει πώς είναι να τρως πραγματικό παγωτό.

Στο ψυγείο της Δορκάδας θα βρεις κλασικές γεύσεις όπως κρέμα και σοκολάτα, τις παραδοσιακές βύσσινο και σύκο, την φράουλα με κομματάκια φρούτου, το φιστίκι που παράγεται με αυθεντική πάστα φιστικιού, τον εξωτικό ανανά, την ιταλική στρατσιατέλα και την αγαπημένη μόκα. Μία μπάλα δεν θα φτάσει σε κανέναν – δοκίμασε να πάρεις μια ιδέα εδώ

Δορκάδα

Διεύθυνση: Κασσάνδρου 91
Τηλέφωνο: 231 023 4675


 

Bombolo – οι Ιταλοί ξέρουν να κανουν παγωτά καλύτερα απο τον καθένα

Όπως μαρτυράει και το ιταλικό όνομά του, το Bombolo προσφέρει αυθεντικό, χειροποίητο ιταλικό παγωτό – gelato Italiano! Παρασκευάζεται καθημερινά με τις καλύτερες πρώτες ύλες, σε απίθανες γεύσεις, που θα σε ξετρελάνουν. Το Bombolo ταυτίζεται με τις έννοιες «ποιότητα», «απόλαυση», «νοστιμιά». Η τεχνογνωσία των Ιταλών, που ξέρουν το παγωτό καλύτερα από τον καθένα, σμίγει με το φρέσκο ελληνικό γάλα, τα ζουμερά φρούτα, την πλούσια σοκολάτα και δημιουργούν ένα λαχταριστό, πεντανόστιμο αποτέλεσμα. Αρκεί να το δοκιμάσεις μία φορά και θα καταλάβεις για τι πράγμα σου μιλάμε. Το πάθος τους για παγωτό είναι προφανές και σίγουρα το bombolo θα γίνει και το δικό σου πάθος.

Το παγωτό Bombolo θα το βρεις στο κέντρο της πόλης, στην Καλαμαριά, αλλά και στη Φούρκα Χαλκιδικής.

Bombolo

Κέντρο: Μητροπόλεως 88, Τηλέφωνο: 2310229398
Καλαμαριά: Ανδρέα Παπανδρέου 24 – Αγ. Ιωάννης, Τηλέφωνο: 2310453197


 

Κωνσταντινίδης – παγωτό μοναδικό και εξαιρετικό,κλασικά το καλύτερο!

Η ιστορία και η ποιότητα των ζαχαροπλαστείων Κωνσταντινίδη είναι γνωστή. Εδώ και δεκαετίες, προσφέρουν εξαιρετικής ποιότητας γλυκά, πάντα με συνέπεια και αγάπη γι’ αυτό που κάνουν. Αν δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα το παγωτό τους, σπεύσε! Βραβευμένες γεύσεις με πρώτης ποιότητας αγνά υλικά προσφέρουν μια απολαυστική και δροσιστική εμπειρία. Ανακάλυψε τις μοναδικές γεύσεις όπως το περίφημο καϊμάκι, η πλούσια πορτοκαλόπιτα, το κλασικό παρφέ κρέμα και σοκολάτα, η διαχρονική κρέμα Κωνσταντινίδης και η δροσιστική γρανίτα μάνγκο. Διαθέτουν και μεγάλη ποικιλία σε παγωτίνια, για να μπορείς να κεράσεις τους φίλους σου!

Και, να ξέρεις, μπορείς να απολαύσεις το παγωτό Κωνσταντινίδη όλο το χρόνο.

Ζαχαροπλαστεία Κωνσταντινίδης

Κέντρο: Π. Μελά 7 – Τηλέφωνο: 2310227956
Καλαμαριά: Αδριανουπόλεως 8 – Τηλέφωνο: 2310429094


 

Αγαπητός Patisserie –  γιατι ο παλιός είναι αλλιώς … και στο παγωτό

Ό,τι και να σου πούμε για το ζαχαροπλαστείο Αγαπητός, είναι μάλλον περιττό. Ένα από τα πιο παλιά και γνωστά ζαχαροπλαστεία της πόλης. Το όνομα και μόνο είναι εγγύηση της ποιότητας και των μοναδικών γεύσεων. Και το παγωτό δε θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Ολόφρεσκο, φτιαγμένο με εξαιρετικές πρώτες ύλες, θα το βρεις σε πολλές λαχταριστές γεύσεις.

Αν δεν το έχεις κάνει ήδη, δοκίμασε και τα δροσερά σορμπέ,
φτιαγμένα μόνο από φρέσκα φρούτα, και το διάσημο παρφέ σοκολάτα, έναν σοκολατένιο εθισμό, φτιαγμένο με την καλύτερη βελγική σοκολάτα χωρίς προσθήκη χρώματος ή συντηρητικών. Στην επόμενη βόλτα στο κέντρο της πόλης, βάλτο στο πρόγραμμα να το επισκεφθείς και να δροσιστείς απολαυστικά!

Αγαπητός Patisserie

Διεύθυνση: Τσιμισκή 10
Τηλέφωνο: 2310225950


 

Pagoseto –  ιταλικό παγωτό που δεν έχεις ξαναδοκιμάσει σαν αυτό

Αν ζεις στη Θεσσαλονίκη, είναι δύσκολο να μην έχεις περάσει έξω από το Pagoseto ή να μην έχεις ακούσει για τις πολυάριθμες, πρωτότυπες και περίεργες γεύσεις παγωτού που προσφέρει. Οι ιδιοκτήτες δε σταματούν να μας εκπλήσσουν με τις ευφάνταστες και αξιοπερίεργες γεύσεις παγωτού. Έχεις δοκιμάσει παγωτό με γεύση τζατζίκι; Μήπως παγωτό με γεύση φέτα με σουσάμι και μέλι; Ή, μήπως, παγωτό με γεύση μαγειρίτσα; Και, όχι, δε σου κάνουμε πλάκα! 

Είναι γεγονός ότι στο Pagoseto μπορείς να βρεις αυτές και άλλες πολλές πραγματικά απίθανες γεύσεις παγωτού. Επιλέγουν πάντα τα καλύτερα υλικά και παρασκευάζουν καθημερινά χειροποίητο ιταλικό παγωτό υψηλής ποιότητας, καλύπτοντας όλα τα γούστα και προκαλώντας τους γευστικούς σου κάλυκες!

Pagoseto

Διεύθυνση: Δημ. Γούναρη 18
Τηλέφωνο: 2310260670

Μοίρασε το άρθρο!