Θεσσαλονίκη: Στα «ύψη» οι Ισραηλινοί τουρίστες

Σύμφωνα με την έρευνα, οι τουρίστες έμειναν ικανοποιημένοι από την επίσκεψή τους στη Θεσσαλονίκη αφού το 95% δήλωσαν ότι επιθυμούν ξανά να επισκεφτούν την πόλη

Συνολικά 420 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 161 εκατ ευρώ εκτιμάται ότι ξοδεύτηκαν το 2018 για τη διαμονή στα ξενοδοχεία και τα 183 εκατ. ευρώ στην πόλη, όπως προκύπτει από την έρευνα ικανοποίησης τουριστών και απόδοσης ξενοδοχείων της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης που εκπόνησε η GBR Consulting και παρουσιάστηκε την Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. 

Στα θετικά της έρευνας καταγράφεται η ικανοποίηση των επισκεπτών από τις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, το Thessbrunch που αποδεικνύεται μία εξαιρετικά επιτυχημένη πρωτοβουλία της ΕΞΘ, ενώ αύξηση καταγράφηκε στην ικανοποίηση για την πρόσβαση από το λιμάνι στο αεροδρόμιο και το σταθμό του ΟΣΕ, ενώ σταθερή ήταν η ικανοποίηση από τις υπηρεσίες ταξί.

Στα αρνητικά, καταγράφεται η ακόμη μικρότερη ικανοποίηση των τουριστών από την καθαριότητα της πόλης, από τις δημόσιες συγκοινωνίες, την ασφάλεια στην πόλη και , την έλλειψη πεζοδρομίων και πλατειών.

Μοίρασε το άρθρο!