Θεσσαλονίκη: Ο ΟΑΣΘ βάζει νέες κάμερες σε 30 λεωφορειολωρίδες

 

Νέες ψηφιακές κάμερες βάζει ο ΟΑΣΘ στις λεωφορειολωρίδες της Θεσσαλονίκης ώστε να ενταθούν οι έλεγχοι και να τιμωρούνται οι παραβάτες οδηγοί που εμποδίζουν την διέλευση των λεωφορείων, προκαλώντας τόσο κυκλοφοριακά ζητήματα, όσο και ταλαιπωρία για χιλιάδες επιβάτες.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ, Σάββας Παναγιωτίδης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» ανέφερε πως έχουν γίνει οι πρώτες συναντήσεις με τους αρμόδιους αξιωματικούς της Τροχαίας και τις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να τοποθετηθούν και να λειτουργήσουν οι ψηφιακές κάμερες. Όπως είπε ο ίδιος οι κάμερες θα μπορούν να τοποθετηθούν σε περίπου 30 – 40 σημεία των λεωφορειοδρόμων.

«Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Υπάρχει πραγματική κατάληψη στις λεωφορειολωρίδες από ασυνείδητους οδηγούς» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτίδης, ο οποίος σημείωσε ότι οι απαραίτητες εργασίες θα ολοκληρωθούν τις επόμενες ημέρες και θα ξεκινήσει με μεγαλύτερη ένταση η ψηφιακή καταγραφή των παραβάσεων σε βάρος όσων κινούνται ή σταθμεύουν στις λεωφορειολωρίδες.

Σχετικά με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΟΑΣΘ για το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ ανέφερε ότι ο Οργανισμός όφειλε να απαντήσει στον κ. Μπουτάρη και να «βάλει τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση» ενώ τόνισε ότι «και στο παρελθόν ο δήμαρχος έχει αναφερθεί απαξιωτικά για τον ΟΑΣΘ με ανακριβή στοιχεία».

Μοίρασε το άρθρο!