Θεσσαλονίκη: Έρχεται το πρώτο Φεστιβάλ Κωμωδίας – Τι θα δούμε!

Ένα τριήμερο φεστιβάλ που σίγουρα θα σας κάνει να γελάσετε έρχεται από 18 έως 20 Μάη 2018 στην πόλη μας. Ο λόγος για το “1ο Φεστιβάλ Κωμωδίας Θεσσαλονίκης” που φέρνει περισσότερους από 40 καταξιωμένους και ανερχόμενους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό για να παρουσιάσουν τη δουλειά τους. Τι θα δείτε; Θέατρο, stand up comedyimprove comedycommix-σκίτσο, χορό, θέατρο σκιών, κουκλοθέατρο, παιδικό θέατρο, μουσική κωμωδία, μαγικά, λογοπαίγνια, youtubeanimationworkshops και ομιλίες. Οι δράσεις θα γίνουν στο θέατρο Αλέξανδρος, στο Ολύμπιον, στο Υπόγειο live stage και στον πολυχώρο Space Lab.

«Είναι το πρώτο φεστιβάλ κωμωδίας που γίνεται στην Ελλάδα και φιλοξενεί όλα τα είδη κωμωδίας και θέλουμε να γίνει θεσμός για την πόλη», ανέφερε η stand up comedian Ήρα Κατσούδα, που μαζί με τους συναδέρφους της Ανδρέα Πασπάτη και ΘανάσηCain Σαμαρά σκέφτηκαν αυτή την ιδέα και την έκαναν πράξη.

«Στόχος μας είναι να γίνει μια γιορτή για την πόλη και να μεγαλώσει περισσότερο. Θέλουμε μελλοντικά να δούμε στο πλαίσιο του φεστιβάλ να κυκλοφορούν ξυλοπόδαροι στην πόλη και να γίνονται παρελάσεις», σημείωσε ο Ανδρέας Πασπάτης.

Από την πλευρά του ο Θανάσης Σαμαράς είπε πως για αρκετό καιρό σκέφτονταν μαζί με την Ήρα Κατσούδα και τον Ανδρέα Πασπάτη να κάνουν αυτό το Φεστιβάλ. «Φέτος αποφασίσαμε να αφοσιωθούμε σε αυτό», σχολίασε ο κ. Σαμαράς.

Μια ματιά στις παραστάσεις

Στο πρόγραμμα του φεστιβάλ θα δούμε:

Στον Αλέξανδρο

-στις 18/5 την ομάδα «ΔεΜαΝαι_ΚαίΝαι»-Storyville σε improve comedy και τον γνωστό stand up comedian Γιώργο Χατζηπαύλου με νέο υλικό,

-στις 19/5 τον Χατζηπαύλου σε μια stand up comedy για παιδιά, τους youtubers PanosDent, LpDudes, Toukutube, τους Σαλτιμπάγκους σε κουκλοθέατρο για μικρούς και μεγάλους, χορό από την βέλγικη ομάδα La otra familia, θέατρο από τους Γιώργο Ριζόπουλο και Ευθύμη Μπαλωμένο

-Και στις 20/5 παιδικό κουκλοθέατρο από την ομάδα Ρεντίκολο, κουκλοθέατρο από τους Σαλτιμπάγκους, θέατρο σκιών από τον Δημήτρη Καρόγλου, μαγικά από τον μάγο Μαρμέλο και θέατρο για το “Πώς να καταστρέψετε τη ζωή σας” από τον Γιώργο Ηλιόπουλο.

Στο Ολύμπιον θα φιλοξενηθούν ο Θωμάς Ζάμπρας με το stand up comedy «Είχα και στο χωριό μου», το οποίο και θα μαγνητοσκοπηθεί, και την γνωστή ηθοποιό Σοφία Μουτίδου με το one woman show «Unchained».

Στο Υπόγειο:

-στις 18/5 ο Αριστοτέλης Ρήγας θα μας δείξει τη μουσική κωμωδία «Τουρλού», ενώ την ίδια μέρα θα γίνει το Thessaloniki Open Mic με stand upcomedy και παρουσιαστή τον Θανάση Cain Σαμαρά,

-στις 19/5 stand up θα κάνουν οι Παναγιώτης Κούδας, Αλέξανδρος Χαριζάνης, Αλίκη Τσακούμη, Βαγγέλης Μουλαράς, ένα magic show έχει ετοιμάσει ο Γιάννος Χάλαρης, με νέα αστεία θα ανεβούν στη σκηνή η Ήρα Κατσούδα και ο Ανδρέας Πασπάτης και μουσική θα παίξει ο Αλέξανδρος Χαριζάνης

-και στις 20/5 Αλ. Χαριζάνης και Σταύρος Κιουτσιούκης μαζί σε improve comedy από τον πρώτο και σκίτσο από τον δεύτερο, το stand up«Καφρόκρεμα (Στα μπετά)» θα παρουσιάσει ο Δημήτρης Δημόπουλος και «Λογοπαίγνια fright night» έχουν ετοιμάσει οι Ηλίας Φουντούλης, Πάρης Ρούπος, Άγγελος Σπηλιόπουλος και Αριστοτέλης Ρήγας.

Τέλος στο Space Lab θα γίνουν

-στις 18/5 worshops από τον Δημήτρη Σαββαϊδη (για κωμωδία στην αφήγηση και το animation), προβολές mini animation ταινιών, το πάρτι του φεστιβάλ ,

-στις 19/5 εργαστήρι από τον Σταύρο Κιουτσιούκη (για την κωμωδία στο σκίτσο) και ομιλία του δημιουργού των κόμικ του Αριστοφάνη Τάσου Αποστολίδη (για την κωμωδία στην Ελλάδα)

-και στις 20/5 workshop από τον Παναγιώτη Κούδα (για την αυτοσχεδιαστική κωμωδία) και από τον Ηλία Φουντούλη (για το πώς να διαχειριζόμαστε την κωμική ιδέα).

Όσο για τις τιμές εισιτηρίων κυμαίνονται από 10 έως 12 €, σε παιδικές παραστάσεις θα είναι στα 6, ενώ θα υπάρχουν εκπτωτικά πακέτα εισιτηρίων.

Της ΛΕΜΟΝΙΑΣ ΒΑΣΒΑΝΗ

 

Μοίρασε το άρθρο!