Θα χαλάσει ο καιρός – Πότε έρχονται βροχές στη Θεσσαλονίκη

Ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρει ότι η αργία της 28ης Οκτωβρίου θα περάσει με ιδιαίτερα άσχημο καιρό και με καταιγίδες. Ο καιρός αλλάζει, καθώς έρχεται ένα σύστημα από Ιταλία.

Οι προηγούμενες μέρες ήταν δύσκολες για τη νότια Ελλάδα, ιδιαίτερα την Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα με ισχυρές βροχοπτώσεις. Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου οι μπόρες στην Κρήτη αναμένεται να συνεχίσουν μέχρι και το Σάββατο. Επίσης, προειδοποίησε για ομίχλες σε περιοχές που παραδοσιακά υπάρχει αυτό το φαινόμενο (κοντά σε ποτάμια, λίμνες, οροπέδια και αλλού).

Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας ο καιρός αναμένεται να είναι καλός για ολόκληρη τη χώρα, τόσο τη Δευτέρα όσο και την Τρίτη, με ορισμένες διάσπαρτες μπόρες, αλλά την Τετάρτη ο καιρός πρόκειται να αλλάξει ξανά.

Οι βροχές και οι καταιγίδες που προβλέπονται έρχονται από Ιταλία και θα πέσουν στην αργία της 28ης Οκτωβρίου. Από το απόγευμα της Τρίτης ένα σύστημα που έρχεται από την Ιταλία αναμένεται να φέρει βροχές. Μάλιστα, ο Σάκης Αρναούτογλου σημείωσε ότι στις βουνοκορφές των Βαλκανίων θα δουν χιόνια, ενώ δεν αποκλείεται να πέσουν και στην Ελλάδα κάποιες νιφάδες, σε περιοχές που βρίσκονται σε μεγάλο υψόμετρο. Την Τετάρτη, όπως ανέφερε ο Σάκης Αρναούτογλου, θα έχουμε δυνατές κατά τόπους βροχές ή και καταιγίδες στις δυτικές ηπειρωτικές περιοχές.

Όπως είπε «το σύστημα απλώνει πλοκάμια και από Τρίτη βράδυ θα πρέπει να κινηθεί προς τη χώρα μας».

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι άστατος με αρκετά σύννεφα, με λίγα και τοπικά φαινόμενα. Στη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη αναμένονται κάποιες τοπικές βροχές παρωδικού χαρακτήρα. Οι βροχές θα επηρεάσουν την Κεντρική Μακεδονία τις πρωινές ώρες μέχρι και το μεσημέρι.

Επιδείνωση του καιρού δείχνει η τάση για την 28η Οκτωβρίου. Η κακοκαιρία με βροχές θα ξεκινήσει από τα δυτικά της χώρας και θα κινηθεί προς τα ανατολικά. Μάλιστα, και το προγνωστικό εργαλείο του meteo δείχνει έντονες βροχές και καταιγίδες για την 28η Οκτωβρίου.  

Μοίρασε το άρθρο!