Η Ρεάλ απέκλεισε τη Γιουβέντους στο 97′ –Η επιστροφή της Μπάγερν στα ημιτελικά

Η Ρεάλ Μαδρίτης προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League, έπειτα από ρεβάνς-θρίλερ με τη Γιουβέντους στη Μαδρίτη. Οι Ιταλοί προηγήθηκαν 3-0, ισοφάρισαν το αποτέλεσμα με το οποίο έχασαν στο Τορίνο, αλλά στις καθυστερήσεις με πέναλτι ο Κριστιάνο Ρονάλντο μείωσε και λύτρωσε τους Ισπανούς (1-3).

Ο Μεντχί Μπενατιά ανέτρεψε στη μικρή περιοχή τον Λούκας Βάθκεθ στο 90’+3 και ο Τζέιμι Όλιβερ έδειξε την άσπρη βούλα. Ήταν έντονες οι αντιδράσεις των παικτών της “Γιούβε” και μάλιστα ο Μπουφόν αποβλήθηκε, πιθανότατα στο τελευταίο του ματς στο Champions League!

Ο Στσέσνι μπήκε στο ματς αντί του Ιγκουαΐν και έκατσε απέναντι απ’ τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος με άψογη εκτέλεση απ’ τα έντεκα βήματα χάρισε την πρόκριση στη Ρεάλ.

Αυτό ήταν το 15ο γκολ του Πορτογάλου στο φετινό Champions League και το 120ό του στην διοργάνωση, στην 150ή συμμετοχή του. Βελτίωσε μάλιστα ένα ρεκόρ που έχει ο ίδιος, καθώς σκόραρε για 11ο σερί ματς.

Η Ρεάλ θα παίξει στα ημιτελικά για 29η φορά στην ιστορία και για 8η σερί, επιδόσεις που αμφότερες αποτελούν ρεκόρ.

Ρεάλ – Γιουβέντους 1-3

 

Σκόρερς: 90’+7 πέν. Ρονάλντο / 2′ και 37′ Μάντζουκιτς, 63′ Ματουιντί

Γήπεδο: “Santiago Bernabéu”, Μαδρίτη

Διαιτητής: Μάικλ Όλιβερ (Αγγλία)

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι επέλεξε τον Μάριο Μάντζουκιτς και όχι τον Χουάν Κουαδράδο για την 11άδα και ο Κροάτης άνοιξε το σκορ μόλις στο 2ο λεπτό για τη Γιουβέντους, με εξαιρετική κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, από μπαλιά του Σάμι Κεντίρα.

Αυτό μάλιστα είναι το πιο γρήγορο γκολ που έχει δεχτεί η Ρεάλ Μαδρίτης στο “Santiago Bernabéu” στην ιστορία της διοργάνωσης, με την μπάλα να περνά τη γραμμή 76 δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα.

Στο 17ο λεπτό ο Ματία Ντε Σίλιο αντικαταστάθηκε λόγω τραυματισμού απ’ τον Στέφαν Λίχτσταϊνερ, ο οποίος στο 37′ έκανε την ασίστ για 0-2! Ξανά ο Μάριο Μάντζουκιτς ήταν ο… δράστης, ξανά με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, μόνο που αυτήν τη φορά έστειλε την μπάλα στην κλειστή γωνία του Κέιλορ Νάβας και όχι στην απέναντι.

Τις μεγαλύτερες ευκαιρίες στο πρώτο 45άλεπτο η Ρεάλ τις έχασε με τον Ίσκο, ο οποίος μάλιστα στο 13′ είχε στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Μπουφόν, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφ-σάιντ, σε μία φάση πολύ δύσκολη, ενώ στο 45′ είχε δοκάρι ο Τόνι Κρόος σε εκτέλεση φάουλ.

Ο Ζιντάν στο ημίχρονο έβαλε τους Λούκας Βάθκεθ και Μάρκο Ασένσιο αντί των Καζεμίρο και Γκάρεθ Μπέιλ, αλλά δεν κατάφερε να αλλάξει πολύ την εικόνα του αγώνα.

Στο 59′ ο Κέιλορ Νάβας απέκρουσε το σουτ του Γκονσάλο Ιγκουαΐν, αλλά στο 63′ ο Κοσταρικανός τερματοφύλακας έκανε επική γκάφα, του έφυγε η μπάλα απ’ τα χέρια στη μικρή περιοχή και ο Μπλεζ Ματουιντί από κοντά σε κενό τέρμα έκανε το 0-3, ισοφαρίζοντας το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα!

Όλα έδειχναν παράταση, αλλά στο 93′ απ’ την κεφαλιά του Ρονάλντο ο Λούκας Βάθκεθ βρέθηκε μόνος στη μικρή περιοχή, έτοιμος για την κεφαλιά, αλλά ο Μπενατιά τον ανέτρεψε και ο Μάικλ Όλιβερ έδωσε το πέναλτι.

Οι Ιταλοί έγιναν… έξαλλοι, ο Τζανλουίτζι Μπουφόν αποβλήθηκε για την εντονότατη διαμαρτυρία του, έτσι ο Βόιτσεχ Στσέσνι μπήκε στον αγωνιστικό χώρο για τη συνέχεια του αγώνα. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ανέλαβε την εκτέλεση, ήταν άψογη και σκόραρε χαρίζοντας στη Ρεάλ την πρόκριση.

Η επιστροφή της Μπάγερν στα ημιτελικά

Η Μπάγερν προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League για έκτη φορά στα τελευταία επτά χρόνια, έπειτα απ’ το 0-0 με τη Σεβίλλη στο Μόναχο, καθώς είχε νικήσει με 2-1 στον πρώτο προημιτελικό της Ισπανίας.

Αυτή είναι η 19η φορά που η γερμανική ομάδα φτάνει στις 4 καλύτερες της Ευρώπης, ενώ είχε πέρσι αποκλειστεί απ’ τη Ρεάλ, προερχόμενη από έξι σερί παρουσίες στα ημιτελικά. Όσον αφορά στη Σεβίλλη, το “πάλεψε” στην πρώτη συμμετοχή της στα προημιτελικά μετά από 60 χρόνια.

Μπάγερν – Σεβίλλη 0-0

 

Γήπεδο: “Fußball Arena München”, Μόναχο

Διαιτητής: Γουίλι Κόλουμ (Σκωτία)

Στα επτά πρώτα λεπτά η Μπάγερν είχε χάσει τρεις καλές ευκαιρίες, με την εκτέλεση φάουλ του Χάμες Ροντρίγκες, το μακρινό πλασέ του Άριεν Ρόμπεν και την κεφαλιά του Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη.

Συνέχισαν οι Βαυαροί να χάνουν ευκαιρίες, αλλά όχι με τέτοια συχνότητα, έχασαν κάποιες και στις αρχές του δεύτερου 45άλεπτου, αλλά η Σεβίλλη είχε την σπουδαιότερη ευκαιρία στο 59′, όταν απ’ το φάουλ Έβερ Μπανέγα ο Χοακίν Κορέα έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Ούλραϊχ, ο οποίος απλά κοιτούσε χωρίς αντίδραση.

Μόλις ένα λεπτό αργότερα το μακρινό σουτ του Μπανέγα πέρασε λίγο άουτ και κάπου εκεί οι Ισπανοί είχαν αρχίσει να πιστεύουν στην ανατροπή, αλλά τελικά το μόνο που κατάφεραν είναι να μην δεχτούν γκολ, είτε λόγω των επεμβάσεων του Νταβίντ Σορία, είτε λόγω της αστοχίας των γηπεδούχων.

Το ματς μάλιστα ολοκληρώθηκε με ένταση, καθώς ο Χοακίν Κορέα έκανε ένα σκληρό φάουλ στον Χάβι Μαρτίνεθ στις καθυστερήσεις και αποβλήθηκε, ενώ λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια οι παίκτες (και απ’ τον αγωνιστικό χώρο και απ’ τον πάγκο).

ΜΠΑΓΕΡΝ: Ούλραϊχ, Κίμιχ, Τζερόμ Μπόατενγκ, Χούμελς, Ραφίνια (87′ Ζούλε), Χάβι Μαρτίνεθ, Χάμες Ροντρίγκες, Ρόμπεν, Ριμπερί (71′ Τιάγκο Αλκάνταρα), Τόμας Μίλερ, Λεβαντόβσκι (77′ Βάγκνερ).

ΣΕΒΙΛΛΗ: Νταβίντ Σορία, Χεσούς Νάβας, Μερκάδο, Λενγκλέ, Σέρχιο Εσκουδέρο, Ενζονζί, Μπανέγα, Φράνκο Βάσκες (81′ Νολίτο), Χοακίν Κορέα, Πάμπλο Σαράμπια (70′ Σάντρο Ραμίρεθ), Μπεν Γεντέρ (65′ Μουριέλ).

*κόκκινη 90’+2 Χοακίν Κορέα

πηγή πληροφοριών σπορτ24

Μοίρασε το άρθρο!