Η προσπάθεια εκφοβισμού και χειραγώγησης της κριτικής, είναι το τελευταίο όπλο της διοίκησης

Η διοίκηση του δήμου Ωραιοκάστρου, είναι η περίπτωση μιας διοίκησης, που προσπαθεί με εξώδικα να υπερασπιστεί «την τιμή της» όταν ακόμη δεν έχει απαντήσει σε βασικά ερωτήματα που έθεσε τοπικό site στον κ.Καζαντζίδη, που αντί απαντήσεων, δέχτηκε εξώδικο. Εμείς από την πρώτη στιγμή θεωρήσαμε άστοχη την ενέργεια αυτή, μια άστοχη κίνηση από πλευράς του αντιδημάρχου τεχνικών έργων, γι αυτό και την καταδικάσαμε.

Η προσπάθεια επίλυσης διαφωνιών μέσω εξωδίκων, αποτελεί το τελευταίο, και πολλές φορές ”απελπισμένο χαρτί”, όταν στερεύουν τα επιχειρήματα, και δεν υπάρχουν ξεκάθαρες θέσεις και απαντήσεις.Φοβόμαστε ότι πίσω από τις σελίδες ενός εξωδίκου, υπάρχει μια προσπάθεια εκφοβισμού και χειραγώγησης της κριτικής. Κάτι τέτοιο δεν θέλουμε να συμβαίνει, αν όμως συμβαίνει, είναι πάρα πολύ επικίνδυνο. 

Περιμέναμε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, τον δήμαρχο Παντελή Τσακίρη, και σύσσωμη την διοίκηση, να καταδικάσει αυτό το γεγονός. Δυστυχώς όμως όταν τέθηκε το ζήτημα από τον Ανέστη Πολυχρονίδη, είδαμε μια ενορχηστρωμένη επίθεση εναντίον του, αντί καταδίκης του κ.Καζαντζίδη. Πραγματικά αυτό το γεγονός το θεωρούμε ντροπή για τον δήμο μας. Φαίνεται οι νέες και φρέσκες ιδέες,που επαγγέλλονταν προεκλογικά, ήταν τόσο μπαγιάτικες, που η σήψη άρχισε να εμφανίζεται, πριν καν συμπληρωθεί ένας χρόνος. 

Ο επικεφαλής της παράταξης ”ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΡΑ” Ανέστης Πολυχρονίδης, στην τοποθέτηση του για το συγκεκριμένο θέμα, ανέφερε τα εξής:

‘Με αφορμή το εξώδικο που στείλατε, και το λέω σαν παλιός που έχω φάει στο πετσί μου αγωγές πολλών χιλιάδων ευρώ, σύρθηκα τρεις φορές στα δικαστήρια, και αθωώθηκα σε όλα, αλλά εσάς κ.Καζαντζίδη ένα πράγμα να σας πω, γιατί είσαστε νέος σαν αιρετός σε θέση ευθύνης, θα πρέπει να αντέχεται την κριτική, όποια και αν είναι αυτή, είτε καλοπροαίρετη, είτε κακοπροαίρετη, δεν έχει σημασία. Εσείς κάντε την δουλειά σας, και θα δικαιωθείτε. Και αν θέλετε να μην δίνετε αφορμές, να ενημερώνεται με πλήρη διαφάνεια τα πάντα προτού γίνουν. Να κινείστε όπως λέγανε παλιά για την γυναίκα του Καίσαρα,ότι δεν πρέπει μόνο να είστε τίμιος, αλλά και να φαίνεστε τίμιος. Είναι πολύ βασικό αυτό. Εγώ δεν αμφισβητώ την τιμιότητα σας, αλλά θα πρέπει η εικόνα σας γι αυτά που κάνετε, να μην υπάρχει ένα ίχνος, που ο κάθε πολίτης θα διερωτάται. Να το προλαβαίνετε. Όσον αφορά την διοίκηση, με τα δικαστήρια δεν πρόκειται να πάει μπροστά.”

Μοίρασε το άρθρο!