Η μεγαλύτερη σφαγή δελφινιών όλων των εποχών

Περισσότερα από 1.400 δελφίνια θανατώθηκαν σε λίγες ώρες στα Νησιά Φερόες, στον βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό, προκαλώντας την οργή της διεθνούς κοινότητας, η οποία είδε τη μεγαλύτερη σφαγή όλων των εποχών.

 Το θλιβερό περιστατικό έλαβε χώρα το βράδυ της Κυριακής 12/9, όταν δεκάδες αλιευτικά εγκλώβισαν τα άτυχα θηλαστικά στα ρηχά νερά και στη συνέχεια, ξεκίνησαν να τα σκοτώνουν με μαχαίρια.

Το κρέας των νεκρών δελφινιών, έπειτα, μοιράστηκε στους ντόπιους κατοίκους του Eysturoy, το οποίο αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη περιφέρεια των Νησιών Φερόες (αυτόνομο έδαφος της Δανίας).

Οι εικόνες από τη σφαγή, η οποία θεωρείται η μεγαλύτερη όλων των εποχών, είναι αποκαρδιωτικές, καθώς το αίμα των θηλαστικών κατέκλυσε όλη τη θαλάσσια περιοχή.

Το κυνήγι δελφινιών και φαλαινών αποτελεί παράδοση, η οποία ασκείται εδώ και αρκετές δεκαετίες στα Νησιά Φερόες.

Η τοπική κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι περίπου 600 φάλαινες αλιεύονται κάθε χρόνο, ενώ η αλίευση δελφινιών κυμαίνεται σε σαφώς χαμηλότερα επίπεδα (35 το 2020, 10 το 2019).

Οι υποστηρικτές του εθίμου υποστηρίζουν ότι η φαλαινοθηρία αποτελεί έναν βιώσιμο τρόπο συλλογής τροφής από τη φύση και ότι εντάσσεται στην πολιτιστική ταυτότητα των ντόπιων.

Οι ακτιβιστές, από την πλευρά τους, θεωρούν ότι πρόκειται για μια βάρβαρη πρακτική, η οποία οδηγεί σε μια αναιτιολόγητη σφαγή.

Το κυνήγι της περασμένης Κυριακής 12/9, βέβαια, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, προκαλώντας αλγεινές εντυπώσεις ακόμη και σε αρκετούς ντόπιους ψαράδες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το προηγούμενο μακάβριο ρεκόρ νεκρών δελφινιών, σε μόλις μία ημέρα, ήταν τα 1.200 και είχε σημειωθεί το 1940.

Πηγή: moneyreview.gr με πληροφορίες από BBC

Μοίρασε το άρθρο!