Η Κεραμωτή Καβάλας θα σε πείσει πως ο ελληνικός Παράδεισος δεν είναι απαραίτητα νησί

Ένα μέρος στη Βόρεια Ελλάδα που θα μπορούσε να συγκριθεί με εξωτικό νησί, σε καλεί να το γνωρίσεις…

Η Καβάλα αποτελεί μια πληρέστατη τουριστική πόλη, με πολύ ευρεία γκάμα αξιοθέατων για τους επισκέπτες που την τιμούν κάθε εποχή του χρόνου, δείχνοντας ιδιαίτερη προτίμηση στους καλοκαιρινούς μήνες.

Οι αμμόλοφοι της Καβάλας είναι μια από τις πιο ωραίες επιλογές για μπάνιο και βουτιές, ενώ τα τελευταία χρόνια βλέπουμε πως πλημμυρίζουν από τουρίστες που σπεύδουν να απολαύσουν το συγκλονιστικό τοπίο. Όμως δεν είναι μόνο οι αμμόλοφοι το σημείο που θα σου κλέψει την καρδιά και το μυαλό, μιας και η περιοχή Κεραμωτή παίρνει το δικό της μερίδιο στην πίτα του τουρισμού της πόλης κάθε χρόνο.

keramoti2.png

Η Κεραμωτή είναι ευρέως γνωστή για την Αμμόγλωσσα, μια λωρίδα γης που εισχωρεί στην θάλασσα και τη χωρίζει με φυσικό τρόπο. Η Αμμόγλωσσα Κεραμωτής αποτελείται από πεύκα και χρυσή άμμο, ενώ τα νερά της είναι διάφανα και πεντακάθαρα. 

Το μπλε του ουρανού, το γαλάζιο της θάλασσας και το πράσινο των πεύκων εναλλάσσονται διαρκώς, δίνοντας στον λουόμενο την αίσθηση πως βρίσκεται σε ένα παραμυθένιο περιβάλλον.

Πίσω από την παραλία της Κεραμωτής, βρίσκεται ένα τεράστιο πευκοδάσος, το οποίο είναι καταφύγιο αποδημητικών πουλιών. Κάνε το πικ-νικ σου εκεί, μιας και επιτρέπεται. Η εμπειρία θα σου μείνει αξέχαστη.

kermoti2.png

Στην παραλία της Κεραμωτής, τις απογευματινές ώρες, θα απολαύσεις ένα από τα πιο όμορφα ηλιοβασιλέματα της ζωής σου. Απέναντι ακριβώς από την παραλία, θα διακρίνεις την Θάσο και το μικρό νησάκι Θασοπούλα.

 Όλα αυτά σε συνδυασμό και η παντελής έλλειψη αστικού περιβάλλοντος για όσο πιάνει το μάτι σου, είναι ικανά για να σε πείσουν πως ο ελληνικός Παράδεισος, ίσως και να μην είναι νησί.

Αν έχεις οργανώσει μια εκδρομή στα Βόρεια το επόμενο διάστημα, μην ξεχάσεις την Κεραμωτή. Εκεί θα νιώσεις με όλες σου τις αισθήσεις, τι θαύμα μπορεί να δημιουργήσει η Φύση και σε πόσο ευλογημένη χώρα γεννήθηκες.

Μοίρασε το άρθρο!