Η ΚΑΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΡΘΕΝΙΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΛΑΜΨΑΚΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΟΥ ΤΩΝ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

Ι. Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΚΑΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΡΘΕΝΙΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΛΑΜΨΑΚΟΥ

ΠΡΟΣΤΑΤΟΥ ΤΩΝ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ

ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

Στα πλαίσια της πανήγυρεως στην Ενορία μας του Σεπτού Αντιγράφου της Εικόνας της Παναγίας Πορταϊτίσσης των Ιβήρων, που εορτάζεται κάθε χρόνο την Γ΄ Κυριακή μετά το Πάσχα, φέτος θα έχουμε την εξαιρετική ευλογία να υποδεχθούμε την Τίμια Κάρα του Αγίου Παρθενίου επισκόπου Λαμψάκου, από την Ι. Μονή Παναγίας Μακρυμάλλη Ευβοίας, το Σάββατο 18 Μαΐου και ώρα 6:30 το απόγευμα στην αυλή του Ναού μας.
Ο Άγιος Παρθένιος είναι ο προστάτης Άγιος των ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ και έχει θαυματουργήσει πάμπολλες φορές μέχρι τις μέρες μας, παρέχοντας την πλήρη ίαση σε καρκινοπαθείς αδελφούς μας.
Δεδομένου ότι ιδιαίτερα στην περιοχή μας ο καρκίνος ταλαιπωρεί πολλούς αδελφούς μας, η παρουσία του Αγίου, διά της Τίμιας Κάρας του στον πανηγυρίζοντα Ναό μας, θα αποτελέσει πηγή παρηγοριάς και -γιατί όχι- και ίασης από την τρομερή αυτή μάστιγα. Και όχι μόνο για τους καρκινοπαθείς, αλλά και και για όλους τους πιστούς θα είναι μια σπουδαία ευκαιρία να λάβουμε τη χάρη του με την προσκύνηση της Τίμιας Κάρας του.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
*Σάββατο 18/5, 6:30μ.μ. Υποδοχή της Τίμιας Κάρας του Αγίου Παρθενίου επισκόπου Λαμψάκου, Προστάτου των Καρκινοπαθών, στην αυλή του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ωραιοκάστρου και στη συνέχεια ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα.
*Κυριακή 19/5, 7:15π.μ. Όρθρος και Πανηγυρική Θ. Λειτουργία, προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεώς μας, Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου κ. Διονυσίου.
*Κυριακή 19/5, 7μ.μ. Παράκληση στην Παναγία Πορταΐτισσα και το Ιερό Ευχέλαιο υπέρ υγείας, κυρίως των καρκινοπαθών αδελφών μας.
*Δευτέρα 20/5, 7:30π.μ. Όρθρος, Θ. Λειτουργία και Παράκληση στον Άγιο Παρθένιο και στις 12 Δέηση και αναχώρηση της Τίμιας Κάρας του Αγίου Παρθενίου.
Ο Ναός θα παραμείνει ανοικτός τις εξής ώρες:
*Σάββατο 18/5, έως τις 12 τα μεσάνυχτα.
*Κυριακή 19/5, από τις 7 το πρωί έως τις 12 τα μεσάνυχτα.
*Δευτέρα 20/5, από τις 7 το πρωί έως την αναχώρηση του ιερού Λειψάνου, στις 12 το μεσημέρι.

Από Δευτέρα 20/5 έως Παρασκευή 24/5 θα τελείται η Παράκληση στην Παναγία Πορταΐτισσα στις 6:30 το απόγευμα.

Τις παραπάνω ώρες και μετά τις προγραμματισμένες Ακολουθίες, οι Πατέρες του Ναού θα βρίσκονται στην διάθεση των πιστών για να διαβάζουν την ειδική ευχή υπέρ υγείας, του Αγίου Παρθενίου, σε όποιον το έχει ανάγκη.

*Το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19/5 θα λειτουργεί ΑΝΘΟΕΚΘΕΣΗ στην αυλή του Ναού μας.
Την Κυριακή 19/5, αμέσως μετά τη Θ. Λειτουργία, θα λειτουργήσει ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ, στην αυλή του Ναού.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αστικό Νο 56 Ωραιόκαστρο από Ν.Σ Σταθμό

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σταθερό 2310 696296
Σελίδα στο fb Ενορία Κοιμήσεως Θεοτόκου Ωραιοκάστρου
Κινητό (ΜΟΝΟ SMS) 6972370500
email nmonastiridis@gmail.com

Μοίρασε το άρθρο!