Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ ΣΤΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ ΣΤΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ
Οι καρναβαλικές παρελάσεις ξεκίνησαν το 2012. Μια ιδέα, που γεννήθηκε από τον τότε Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου. Αρχικά ξεκίνησε ερασιτεχνικά αλλά στην πορεία, χάρη στο μεράκι και την αγάπη των διοργανωτών, εξελίχθηκε σε έναν επιτυχημένο θεσμό, που λατρεύτηκε όχι μόνο από πολίτες του δήμου Ωραιοκάστρου αλλά ολόκληρης σχεδόν της Θεσσαλονίκης.

Και επειδή σε κάθε προσπάθεια αυτό που χρειάζεται είναι η στήριξη σε μια ιδέα για να μπορέσει λίγο μετά να γίνει πραγματικότητα, πολύτιμος «συνοδοιπόρος» στην 3η και 4η καρναβαλική εκδήλωση ήταν ο Εμπορικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου σε συνεργασία με τον δήμο Ωραιοκάστρου, καθώς συμμετείχαν καταστήματα της περιοχής, τα οποία προσέφεραν – δωρεάν στους πολίτες – κεράσματα από τα προϊόντα τους.

Στη συνέχεια ο δήμος Ωραιοκάστρου συνεργάστηκε με τον δήμο Ξάνθης που χορήγησε καρναβαλικά άρματα ανοίγοντας την αυλαία της καρναβαλικής παρέλασης Ωραιοκάστρου. Οι νικητές του καρναβαλιού φιλοξενούνται στην πορεία από το δήμο Ξάνθης και δίνουν την έναρξη του μεγάλου καρναβαλιού της Ξάνθης.

ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΙ VEGAS ΣΤΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ
7Η ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

Την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου, στις 12:00, μια μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση με 1.000 καρναβαλιστές, θα σκορπίσει ρυθμό και άφθονο κέφι στους δρόμους του Ωραιοκάστρου. Guest star της εκδήλωσης, οι αγαπημένοι VEGAS!

Το καρναβάλι τελεί υπό την αιγίδα του Οργανισμού Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον δήμο Ξάνθης!

Στο μεγάλο καρναβαλικό – πάρτι του δήμου Ωραιοκάστρου θα συμμετέχουν πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι, σχολεία, φορείς της Θεσσαλονίκης, καθώς και μια ομάδα καρναβαλιστών από τον δήμο Ξάνθης.

Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και στις τρεις δημοτικές ενότητες του δήμου.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Μοίρασε το άρθρο!