Η Γιουβέντους επικράτησε 1-0 της Πόρτο και η Λέστερ νίκησε 2-0 την Σεβίλλη

Στα προημιτελικά με 2η νίκη η Γιουβέντους

(0-2) νίκησε και στο Τορίνο την Πόρτο, αυτήν την φορά με 1-0.

Ο Πάουλο Ντιμπάλα με εκτέλεση πέναλτι νίκησε τον Ίκερ Κασίγιας, ένα γκολ που ήθελε πολύ λόγω του σεβασμού που είχε προς το πρόσωπο του Ισπανού και πήρε και την φανέλα του από το ημίχρονο.

Το πέναλτι το έκανε ο Μάξι Περέιρα, καθώς… απέκρουσε το σουτ του Γκονσάλο Ιγκουαΐν, θυμίζοντας Ρομπέρτο Κάρλος στην απόκρουση στο σουτ του Σίνισα Γκόγκιτς την σεζόν 1999-2000 στο “Santiago Bernabéu” (Ρεάλ – Ολυμπιακός 3-0).

Η διαφορά είναι πως το πέναλτι απόψε δόθηκε και φυσικά ο Μάξι Περέιρα αποβλήθηκε, ενώ εντυπωσιακό στατιστικό είναι πως και τα 4 τελευταία του γκολ ο Ντιμπάλα τα έχει πετύχει με πέναλτι.

Γιουβέντους – Πόρτο 1-0

 

Σκόρερ: 42′ πέν. Ντιμπάλα

Γήπεδο: “Juventus Stadium”, Τορίνο

Διαιτητής: Οβίντιου Χατσεγκάν (Ρουμανία)

Η Πόρτο δεν ήταν κακή στο πρώτο ημίχρονο, είχε σαφές στόχο να μην δεχτεί γκολ και να περιμένει υπομονετικά το τέρμα που θα την έβαζε και πάλι στο… παιχνίδι της πρόκρισης.

Ο Πάουλο Ντιμπάλα είχε δηλώσει πριν το ματς πως θέλει να σκοράρει κόντρα στον Ίκερ Κασίγιας, καθώς ήταν κάτι ξεχωριστό και τελικά το κατάφερε.

Αστόχησε μία, αστόχησε δύο, τελικά με εκτέλεση πέναλτι νίκησε τον Ισπανό πορτιέρε και άνοιξε το σκορ στο 42′, με την πρόκριση πλέον να έχει… καθαρίσει.

Βλέπετε το πέναλτι το έκανε ο Μάξι Περέιρα… αποκρούοντας ξεκάθαρα την μπάλα με το χέρι σε κοντινό πλασέ του Γκονσάλο Ιγκουαΐν, έτσι ο Ουρουγουανός μπακ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Όσον αφορά στον Πάουλο Ντιμπάλα, προαναφέραμε πως ήθελε πολύ το γκολ κόντρα στον Κασίγιας, τον οποίο εκτιμά ιδιαίτερα και μάλιστα με το τέλος του ημιχρόνου του ζήτησε να αλλάξουν φανέλα (το έκαναν φυσικά).

Στο 49′ ο Κασίγιας αποσόβησε αυτογκόλ του Μπραχιμί και στην συνέχεια της φάσης η Πόρτο βρήκε στην αντεπίθεση, ο Σοάρες απέφυγε εξαιρετικά τον Μπενατιά, βγήκε τετ-α-τετ με τον Μπουφόν, αλλά αστόχησε.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μπουφόν, Ντάνι Άλβες, Μπενατιά (60′ Μπαρτζάλι), Μπονούτσι, Αλέξ Σάντρο, Κεντίρα, Μαρκίζιο, Κουαδράδο (46′ Πιάτσα), Μάντζουκιτς, Ντιμπάλα (78′ Ρινκόν), Ιγκουαΐν.

ΠΟΡΤΟ: Κασίγιας, Μάξι Περέιρα, Φελίπε, Μαρκάνο, Λαγιούν, Ντανίλο Περέιρα, Αντρέ Αντρέ, Όλιβερ Τόρες (70′ Οταβίνιο), Μπραχιμί (67′ Ντιόγκο Ζότα), Αντρέ Σίλβα (46′ Μπολί), Σοάρες.

*κόκκινη 40′ Μάξι Περέιρα

Η Λέστερ στους “8” του Champions League

Και χωρίς τον Κλάουντιο Ρανιέρι η Λέστερ συνεχίζει να γράφγει ιστορία, καθώς νίκησε 2-0 τη Σεβίλλη στην Αγγλία, ανέτρεψε το 2-1 της Ισπανίας και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Champions League.

Γουές Μόργκαν και Μαρκ Ομπράιτον πέτυχαν τα τέρματα για τις “αλεπούδες”, όμως ήρωας ήταν για μία ακόμη φορά ο Κάσπερ Σμάιχελ, με τον Δανό τερματοφύλακα να αποκρούει στο 80ό λεπτό εκτέλεση πέναλτι του Στεβέν Εν’Ζονζί.

Στην πρώτη της συμμετοχή λοιπόν στο Champions League η Λέστερ φτάνει στους “8”, ενώ η Σεβίλλη για δεύτερη φορά στην ιστορία της έπαιζε στους “16” και αποκλείστηκε για δεύτερη φορά.

Λέστερ – Σεβίλλη 2-0

 

Σκόρερς: 27′ Μόργκαν, 54′ Ολμπράιτον

Γήπεδο: “Leicester City Stadium”, Λέστερ

Διαιτητής: Ντανιέλε Ορσάτο (Ιταλία)

Μόλις στο 4ο λεπτό η Σεβίλλη έφτασε κοντά στο πετύχει το πολυπόθητο εκτός έδρας γκολ, αλλά ο Κάσπερ Σμάιχελ έκανε σπουδαία απόκρουση στο τετ-α-τετ με τον Σαμίρ Νασρί.

Η Λέστερ κατάφερε να ισορροπήσει και στο 27′ από μία στημένη φάση άνοιξε το σκορ, έχοντας και σύμμαχο την τύχη. Ο Τζαμαϊκανός αρχηγός, Γουές Μόργκαν έκανε το 1-0 με την μπάλα ουσιαστικά να χτυπά στον μηρό του και να πηγαίνει στα δίχτυα του Σέρχιο Ρίκο, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Ριγιάντ Μαχρέζ.

Ο Εσκουδέρο με το αριστερό και πολλά μέτρα εκτός περιοχής επιχείρησε να σκοράρει με ένα φανταστικό σουτ στο 53′, όμως η μπάλα πήγε στο οριζόντιο δοκάρι του Σμάιχελ, έσκασε στο χορτάρι και ο Μπεν Γεντέρ στην επαναφορά σούταρε ψηλά.

Μόλις ένα λεπτό αργότερα ήρθε η δεύτερη ψυχρολουσία για τους Σεβιγιάνους, καθώς ο Μάρτιν Ολμπράιτον με εξαιρετικό αριστερό σουτ έκανε το 2-0 για τις “αλεπούδες”, αφού βρέθηκε αμαρκάριστος λίγο μέσα στην περιοχή, έπειτα από λάθος απομάκρυνση του Ραμί με κεφαλιά.

Στο 73′ ο Σμάιχελ έκανε μία ακόμη εντυπωσιακή επέμβαση, αυτήν την φορά σε σουτ το Χοακίν Κορέα, ενώ στο 74′ ο Τζέιμι Βάρντι πολύ έξυπνα άλλαξε τα αριθμητικά δεδομένα στον αγωνιστικό χώρο.

Προκάλεσε τον Σαμίρ Νασρί, έγινε ένας… τσαμπουκάς, κουτούλησε ο ένας τον άλλο και πήραν από μία κίτρινη κάρτα, μόνο που ο Γάλλος είχε ήδη κίτρινη, έτσι αποβλήθηκε.

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα η Σεβίλλη κέρδισε πέναλτι στο 78′, με τον Ιμπόρα αφού έχει πλασάρει να ανατρέπεται από τον Σμάιχελ, με την απόφαση του διαιτητή να είναι αυστηρή.

Ο Δανός τερματοφύλακας όμως έπεσε σωστά στην εκτέλεση του Εν’Νονζί και απέκρουσε, διατηρώντας το 2-0, με τον πατέρα του, Πίτερ Σμάιχελ να τον χειροκροτεί από την εξέδρα.

ΛΕΣΤΕΡ: Σμάιχελ, Σίμπσον, Μόργκαν, Χουτ, Φουχς, Ντίντι, Ντρινκγουότερ, Μαχρέζ (90′ Αμάρτεϊ), Ολμπράιτον, Οκαζάκι (63′ Σλιμανί), Βάρντι.

ΣΕΒΙΛΛΗ (3-4-3): Σέρχιο Ρίκο, Μερκάδο (46′ Μαριάνο), Παρέχα, Ραμί, Εν’Ζονζί, Ιμπόρα, Πάμπλο Σαράμπια (46′ Γιόβετιτς), Σέρχιο Εσκουδέρο, Νασρί, Βιτόλο, Μπεν Γεντέρ (68′ Κορέα).

*χαμένο πέναλτι 80′ Εν’Ζονζί (απόκρουση Σμάιχελ)

πηγή sport24

Μοίρασε το άρθρο!