Η απάντηση της υγειονομικής περιφέρειας για το παιδιατρικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης – Γιατί επιλέχθηκε το Φίλυρο και όχι το Καρατάσιου

Για την ανέγερση του Παιδιατρικού νοσοκομείο στο Φίλυρο της Θεσσαλονίκης μίλησε στον Alpha 96.5 ο διοικητής της 4ηςΥΠΕ, Στρατής Πλωμαρίτης .

«Η ανάγκη για το παιδιατρικό είχε αναδειχθεί από τον ιατρικό κόσμο εδώ και πάνω από 20 χρόνια» δήλωσε αρχικά ο κος Πλωμαρίτης τονίζοντας πως «τώρα προέκυψε η δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και η κυβέρνηση αποφάσισε μέσα από αυτό το χρηματοδοτικό εργαλείο να σηκώσει και το νοσοκομείο Παίδων της Θεσσαλονίκης».

«Θα είναι ένα νοσοκομείο κόσμημα και σημείο αναφοράς όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για όλη την Ευρώπη» πρόσθεσε ο ίδιος λέγοντας πως «θα έχουν τη δυνατότητα και τα παιδιά μας να έχουν τις υπηρεσίες υγείας που τους αρμόζει και αυτές οι υπηρεσίες να ολοκληρώνονται μέσα στο νοσοκομείο και να μην συμβαίνει αυτό που συμβαίνει σήμερα» κάνοντας λόγο για μετακινήσεις των γονέων και των παιδιών από τη μια παιδιατρική κλινική στην άλλη .

Αναφορικά με τον χρονικό ορίζοντα υλοποίησής του ο κος Πλωμαρίτης τόνισε πως «το έργο θα ολοκληρωθεί σε 3.5 χρόνια από τη μέρα που θα μπει η πρώτη μπουλντόζα μέσα στο οικόπεδο . Το οικόπεδο είναι έκτασης 43 στρέμματα και 4 χλμ από τη διασταύρωση της περιφερειακής οδού στη Νεάπολη» τόνισε λέγοντας πως «21 του μηνός θα τελειώσει το πράγμα στο επίπεδο της Βουλής και στη συνέχεια θα δοθεί το οικόπεδο στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την ανέγερση του νοσοκομείου» ξεκαθαρίζοντας επιπλέον ότι δεν θα δώσει χρήματα το ελληνικό κράτος κάτι που σύμφωνα με τον ίδιο κρίνεται ως καλό «καθώς είναι χρονοβόρες οι διαδικασίες του δημοσίου».

Απαντώντας σχετικά με το λόγο που επιλέχθηκε το Φίλυρο για την ανέγερση του νοσοκομείου ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ τόνισε πως «το οικόπεδο αυτό είναι δικό μας, καθαρό έτοιμο για να αρχίσουν οι διαδικασίες για την ανέγερση του νοσοκομείου. Εμείς αναζητήσαμε λύσεις πολλές και δυστυχώς δεν μπόρεσε να προχωρήσει καμία. Μας έδωσε λύση ο δήμος Θέρμης αλλά ήταν πολύ μακριά. Μας πρόσφερε ο δήμος Μηχανιώνας και αυτό πολύ μακριά. Δεν είχαμε εμμονές και εμείς , η πρώτη ανάγκη που θέλαμε να ικανοποιήσουμε ήταν να ξεκινήσει η διαδικασία ανέγερσης του νοσοκομείου» συμπλήρωσε ο ίδιος .Σχετικά με την προσβασιμότητα του νοσοκομείου ο κος Πλωμαρίτης υποστήριξε πως «φαντάζομαι ότι αμα θα γίνει το νοσοκομείο , θα αυξηθούν και οι γραμμές του ΟΑΣΘ , θα υπάρξει και μια μέριμνα για τον δρόμο , εμείς θα πιέσουμε με όλες μας τις δυνάμεις» συμπλήρωσε.

Σχετικά με το προσωπικό που θα στελεχώσει το παιδιατρικό νοσοκομείο ο κος Πλωμαρίτης τόνισε πως «υπάρχουν 5 παιδιατρικές κλινικές στη Θεσσαλονίκη και θα μεταφερθούν όλες στο νοσοκομείο. Όσες κλινικές ασχολούνται με παιδιά θα πάνε εκεί. Αυτές οι κλινικές έχουν το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Άμα χρειαστεί να γίνουν συμπληρωματικές προσλήψεις θα γίνουν» ξεκαθάρισε ο ίδιος

Μοίρασε το άρθρο!